Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Bejelentkezés

A KRÉTA rendszerbe történő bejelentkezés többféle módon lehetséges:

  1. Amennyiben Ön nem rendelkezik a KRÉTA rendszerhez belépési azonosítókkal, akkor ideiglenes regisztrációt követően (a lenti képen megjelenített általános bejelentkezési felületen az Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük kattintson ide .... linkre kattintva végezhető el) a felhasználónevének és a jelszavának megadást követően a BEJELENTKEZÉS gombra kattintva lehetséges.
  2. Amennyiben Ön rendelkezik a KRÉTA rendszerhez belépési azonosítókkal, akkor elsősorban azt javasoljuk, hogy az intézményi webcímen keresztül szíveskedjenek belépni a KRÉTA-rendszerbe. Ha nem ismerik az intézmény webcímét, akkor az itt látható általános bejelentkezési felületen is be tudnak jelentkezni az intézmény megnevezésének a kiválasztásával.

Az intézményeknek és a kérelmezőknek az állam által központilag biztosított “Központi Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatásokkal” (ún. KEÜSZ) és "Szabályozott Elektronikus Szolgáltatásokkal" (ún. SZEÜSZ) történő együttműködése során, lehetőség van digitálisan aláírt dokumentumok beküldésére is a rendszeren keresztül.

A fent leírt funkciókhoz mindig ügyfélkapus azonosítása szükséges a felhasználónak, amely a KAÜ Bejelentkezés gombra kattintva végezhető el.

  • No labels