Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Telepítés menete

A szoftveregyüttes telepítéséhez szükség van egy futtatható állományra, amely lépésről lépésre vezet végig a telepítéskor megadandó beállításokon.

Az éppen aktuális, legfrissebb program telepítője az alábbi weboldalról INNEN tölthető le.


 1. Indítsa el a telepítőt!
  1. Bizonyos esetekben a tűzfal beállításaitól függően az alábbi üzenet jelenik meg. A telepítő futtatásához először a ’További információ’ feliratra kell kattintani, majd az azt követően megjelenő ’Futtatás mindenképpen’ gombra.

  2. Amennyiben, a telepítéskor a Windows Felhasználói felügyelet beállításai ezt megkövetelik, az alábbi ablak jelenik meg. Ezen a felületen a telepítés folytatásához, az ’Igen’ gombra kell kattintani.


 2. A telepítés lépései között a ’Vissza’ és ’Tovább’ gombok segítségével lépkedhet, a ’Mégse’ gomb segítségével pedig kiléphet a telepítőből.

 3. A telepítő alábbi oldalán a tallózás segítségével adható meg, hogy a Start menü melyik mappájába jöjjön létre KRÉTA OpenBoard Kezelőt elindító parancsikon. A folytatáshoz kattintson a ’Tovább’ gombra.


 4. A következő oldalon meghatározható, hogy a telepítő létrehozzon-e az asztalon a programot elindító parancsikont.


 5. Az alábbi oldalon található ’Telepítés’ gombra kattintást követően indul el a telepítés.

 6. A telepítés befejezését az alábbi felület jelzi. A ’Befejezés’ gombra kattintva a jelölőnégyzetnek megfelelően elindítható a telepített program. 7. A ’Befejezés’ gombra kattintást követően a telepítő bezárul és az indítás opciója esetén elindul a telepített KRÉTA OpenBoard Kezelő valamint az OpenBoard is.A KRÉTA OpenBoard Kezelő indítása


A program a telepítéskor megadott beállításoknak megfelelően a Start menüben, valamint az asztalon megjelenő parancsikon segítségével indítható. A ’KRÉTA OpenBoard Kezelő’ indításakor a kezelővel együtt maga az OpenBoard tananyagkészítő szoftver is elindul.Eltávolítás


Windows 10 Operációs rendszer esetén a kezelő és az OpenBoard külön-külön eltávolítható a ’Gépház\Alkalmazások és szolgáltatások’ felületén, a program listaelemére kattintást követően az ’Eltávolítás’ gombra kattintással.

Régebbi verziójú Windows Operációs rendszerek esetén (pl. Windows 7) az eltávolításhoz használhatjuk a ’Vezérlőpult\Programok\Programok és szolgáltatások’ felületet is.