Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA OpenBoard kezelőfelületének funkciói

A KRÉTA OpenBoard kezelőn három gomb található, ami

  •      a tanár bejelentkezésének kezelését, a meglévú profilkezelést, 

  •      a bejelentkezett tanár tanórája vagy fogalalkozása kiválasztását, 

  •      valamint az OpenBoard oldal tanórához történő mentését

teszi lehetővé. 

Fontos tudni, hogy a tanüóra kiválasztása gomb csak akkor lesz aktív, amennyiben sikeresen belépett a KRÉTA rendszerbe, továbbá a képernyő mentése gomb is csak akkor aktiválódik, ha a belépés után  atanóráját is kiválasztotta!


Ahhoz, hogy a megfelelő tanórához tudjuk rögzíteni a (legalsó) mentés gombbal a képeket, a felhasználónak be kell jelentkeznie a KRÉTA felhasználónevének és jelszavának segítségével megadva az intézményt. Ezt követően válik aktívvá a második - tanóraválasztó - gomb, ahol ki kell választania a megfelelő tanórát vagy foglalkozást. Amint meghatároztuk a tanórát, a mentés gomb is aktív lesz.

A kezelő minden esetben az előtérben marad, hogy a mentés elérhető legyen, ha be szeretné zárni a programot, akkor a jobb felső sarkában található 'x' végzi a kezelő és az OpenBoard egyidejű bezárását.  A kezelőt a 'KRÉTA' feliratot érintve vonszolható az érintő felületen vagy bal egérgombot nyomva tartva mozgatható a kurzorral.

Új profil hozzáadása

A KRÉTA OpenBoard kezelőben a pedagógus létrehozhatja saját profilját a felhasználónevének, jelszavának valamint intézményének megadásával. A profilhoz azta  felhasználónevet és jelszót kell megadni, amelyet az adott intéményben használ a pedagógus!

Bejelentkezés a beállított profillal

Amennyiben létrejött a tanár profilja, akkor egyszerűen a profil nyomógombjára kattintva, azonnal be tud lépni a pedagógus a megadott KRÉTA rendszerbe!

Tanóra kiválasztása

A bejelentkezés után megjelenik az adott napon a KRÉTA rendszerbe felvett tanórák és egyszerűen csak ki kell választani, hogy melyik órán szeretnénk használni az OpenBoard szoftvert!. Az elmentett képeket ezután ehhez a tanórához fogja hozzárendelni a program.