Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kattintást követően megjelennek az érintett előadások: Adminisztrátor és LEP jogú felhasználó számára minden előadás, Osztályfőnök számára kizárólag az osztálya számára elérhető előadások. Egységes felület lévén minden felhasználó ugyanazt a felületet látja, kizárólag a jogosultságok különbözősége miatti számosságokban tér el az előadások listája. A felületen megjelenő elemek a bal oldali Szűrőpanel (a könnyű szűrés és kereshetőség miatt), valamint az Előadások listája táblázatos nézetben.

Az előadás sorok elején található "lenyitó nyíl" nyomógombbal lehet megtekinteni az eddig jelentkezett diákokat, valamint lehetőség van új diákok rögzítésére az előadásokhoz. Abban az esetben, ha a bal oldali Osztály listából kiválasztottunk egy osztályt, a kapcsolódó diákok azonnal a jobb oldali Tanuló panelbe kerülnek. Ekkor a jelentkezés még nem történt meg, kizárólag a jelentkezők kiválasztására került sor. A diákok rögzítése mellett meg kell adnunk, hogy pontosan hány kísérő fog menni a diákokkal az előadásra. A kísérők száma nem az adott osztály kísérőit jelenti, hanem az egész intézményből ellátogató kísérők összlétszámát jelenti.Példa

Abban az esetben, ha adminisztrátorként jelentkeztetünk osztályokat egy eseményre, akkor ki kell választanunk a kívánt osztályokat. A kívánt osztályok mellett rögzítenünk kell az adott előadásra kísérőként megjelenő tanárok összlétszámát. Abban az esetben, ha ezt követően egy osztályfőnök még szeretné a saját osztályát többletként regisztrálni az előadáshoz, ezt megteheti. A kísérő összlétszámhoz azonban az ő általa delegált kísérőket hozzá kell adnia a korábban rögzített számossághoz (A kísérők összlétszáma az egész intézményre vonatkozik, nem az adott osztályra!) A tanulók jelentkezése, illetve a kísérők számosságának változtatása azonnali változással jár a férőhelyek számára vonatkozóan.

Abban az esetben, ha befejeztük a jelentkezők kiválasztását, illetve a kísérők számának megadását, a „Mentés” gombbal lehet elküldeni a jelentkezési igényeket az eseményre. Mentett jelentkezést követően lehetőség van bizonyos diákok jelentkezésének lemondására. Ha tudomásunk szerint egy diák nem tud elmenni az előadásra (betegség, egyéb elfoglaltság), kérjük minden esetben töröljék a jelentkezését, ugyanis az események férőhelyei központilag vannak kezelve. Minden jelentkezett tanuló és kísérő helyet foglal az előadás férőhelyéből.


A KRÉTA rendszer LEP felülete az előadás időpontja alapján különbözően jelenik meg:

  • Jövőbeni események tekintetében jelentkezéseket, illetve lemondásokat lehet megtenni a rendszerben
  • Múltbeli események tekintetében a jelentkezések alapján „Naplózni” lehet az esemény


A naplózást hasonlóan kell kezelni, mint egy óra naplózását. Ezzel a művelettel állapítja meg a felhasználó, hogy pontosan mely diákok vettek részt az eseményen A „Jelenlét mentés” gomb megnyomását követően a rendszer naplózza az adott eseményt. Ezt követően a diák adatlapján, illetve az Elektronikus Ellenőrző modulban is megjelenik, hogy az adott diák pontosan mely előadásokon vett részt A jelenlétek mentését követően az intézményi felhasználónak nincs teendője a modul tekintetében.


Az esemény részleteit megnyitva érhető el a "Jelenléti ív" letöltési lehetőség is, valamint tekinthető meg a Gondviselői engedélyezés állapota.

A Gondviselői engedélyezés állapota a jelenléti íven is megjelenik.