Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A menüpontban van lehetősége a pedagógusoknak tanmeneteiket a KRÉTA rendszerbe importálni.


A flület tetején lehetőség van kiválasztani, hogy mely fogllakozáshoz (TTF elemhez) kerüljön importálásra az Óracím lista.A FÁJL KIVÁLASZTÁSA gomb megnyomása után kijelölheti azt a - számítógépén tárolt - Excel állományt, amelyből az adatok importálásra kerülnek. Ügyeljen arra, hogy mindig a megfelelő sablonban készült Excel (XLSX) állományt importálja a rendszerben. A mintatáblázatokat a sablonok letöltése gomb megnyomásával töltheti le számítógépére.
Az IMPORT ELŐNÉZET KÉSZÍTÉSE gomb megnyomása után lehetősége lesz az importálási adatok előnézetének megtekintésére és ellenőrzésére, valamint - probléma esetén - az importálás megszakítására vagy folytatására!A feltöltéshez Foglalkozás / TTF elem kiválasztás elengedhetetlen.A folyamat során a rendszer ellenőrzéseket végez, mely eredményeképpen még az előnézeti kép előtt üzenetben tájékoztatást adhat, ha a fileformátummal van probléma:

Az előnézeti képen ellenőrizhetjük több oldalon, hogy a végrehajtandó importálás a várt eredménnyel záródjon.

Amennyiben nem importálható sorok vannak a rendszerben, azokat külön táblázatba letölthetjük.Az importálás az erre vonatkozó gomb megnyomása után fog elindulni.Az Export szekcióban bármelyik, pedagógus által feltöltött tanmenet/címlista letölthető a rendszerből.  • No labels