Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ebben a menüpontban lehet rögzíteni azokat a tanórákat, melyeken valamelyik kollégánk óráján vettünk részt.  

Az óralátogatások tényét az adminisztrációs rendszerben, a megfelelő jogosultsággal rendelkezők láthatják, az érintett osztály, csoport haladási naplójában lesz elérhető, valamint megjelenik a havi munkaidő elszámolásunkban, mint nem kötött munkaidőben végzett tevékenység.

Ha naplózzuk az óralátogatásainkat, akkor később pedagógus minősítési eljárás vagy szakfelügyelet során könnyen visszakereshetjük őket, hogy elősegítsék a szükséges dokumentumaink elkészítését.

Óralátogatás

Csak olyan órához tudunk látogatást rögzíteni, melyet az órát tartó pedagógus már beírt.


Óralátogatás megadáshoz a következő lépéseket tegyük meg:

 1. Válasszuk ki a bal oldali legördülő menüből annak a kollégának a nevét, akinek részt vettünk az óráján, majd kattintsunk a gombra.
 2. Az a felület jelenik meg, ahol az óráinkat is könyvelhetjük, de itt a kiválasztott pedagógus foglalkozásaival. Keressük meg, majd kattintsunk arra az órára, amelyet megtekintettünk.
 3. A felnyíló ablakban a szövegszerkesztőkből megszokott egyszerű eszközök segítségével írjuk le a tanórán tapasztaltakat.
 4. Ha menteni akarjuk a feljegyzéseinket, és ezen keresztül az óralátogatás tényét, akkor a kattintsunk a , ellenkező esetben a gombra.

  Óralátogatás leírása

  Készítsük el az óralátogatásról a (hospitálási) jegyzőkönyvet bármilyen szövegszerkesztőben, majd másoljuk be a KRÉTA rendszerbe az óralátogatás naplózásánál.

Óralátogatás adatainak módosítása vagy törlése a tanóra adatainak módosításához vagy törléséhez hasonló módon történik:

 1. Válasszuk ki újra az érintett pedagógust, majd azt a tanóráját, melynek látogatási adatait módosítani vagy törölni szeretnénk.
 2. A látogatási feljegyzések és a látogatás tényének törléséhez nyomjuk meg az gombot.
 3. Ha módosítani szeretnénk a feljegyzésünkön, akkor azt írjuk át a szövegmezőben, majd mentsük a változásokat a gombbal.
 4. Ha mégsem akarjuk törölni az óralátogatást és a leíráson sem akarunk változtatni, kattintsunk a gombra.


Óralátogatás kiírása

Az óralátogatások a KRÉTA rendszerben jelenleg csak egyénileg lehet beírni, tehát arra nincs lehetőség, hogy előre kiírják a kollégáknak az óralátogatásokat. 

Óralátogatások rögzítése

A videó az óralátogatás rögzítésének lépéseit ismerteti.