Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A tanév közbeni iskolaváltás következtében, az intézménybe érkező tanulók az előző intézményben kapott Érdemjegyeiket hozzák magukkal.

A félévi/év végi zárásokhoz ezek ismerete és szerepeltetése az elektronikus naplóban elengedhetetlen.

Az ilyen típusú érdemjegyek rögzítéséhez a felületen alapbeállításként létezik az Értékelés módok között a "Másik intézményből hozott értékelés" típusa, amit minden egyes szakos pedagógus a saját szaktárgyához, a tanulóval történő első tanórai találkozás dátumával rögzíthet a felületen.

Másik intézményből hozott jegyek

Másik intézményből hozott érdemjegyek rögzítési dátuma nem lehet korábbi, mint a tanuló jogviszonyának kezdete intézményünkben, hiszen az eredeti dátummal történő rögzítéskor még nem volt intézményünk tanulója az adott diák!

Osztályfőnöki rögzítés

  • amennyiben azt szeretnék, hogy ne a szaktanárok, hanem az Osztályfőnök tudja a Másik intézményből hozott érdemjegyeket rögzíteni, akkor a Nyilvántartás/Testreszabás felület "Értékelések és feljegyzések beállításai" szekcióban engedélyezzék a "TTF" helyett az "Osztályfőnök" szintet a Értékelések oldalon lévő szűrők beállítása menüpontban

Értékelési lehetőségek beállítása

Ezekkel adjuk meg a szűrők lenyíló listáinak értékeit, 3 lehetőség van:

  • TTF alapján - A tanár csak a tantárgyfelosztásában szereplő osztályoknak/csoportoknak tudja módosítani a jegyeit,
  • Osztályfőnök - Az osztályfőnök a saját osztályában bármelyik tantárgynak módosíthatja a jegyeket,
  • Bárki - Bármelyik tanár, bármelyik osztálynak, bármelyik tantárgyát módosíthatja.
  • ezt követően az Osztályfőnök minden tárgyból be tudja rögzíteni a felületre a Másik iskolából hozott jegyeket, mintha saját szakos órájára írna
  • No labels