Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az elektronikus naplóban lehetőség van olyan egyedi profilbeállítások alkalmazására, amelyek csak az adott felhasználónál módosítják a program alapértelmezett működését és ezt minden pedagógus saját maga állíthatja be. 

Profilbeállítások

A profilbeállításokban meghatározott módosítások a többi felhasználónál nem módosítják a szoftver működését!

A profilbeállításokat a - képernyő jobb felső sarkában látható - felhasználói menüből lehet elérni. 

A beállítások módosításához kattintsunk a Profilbeállítások menüpontra. A beállításokban az alábbiakat lehet módosítani:


Egyedi felhasználói beállítások

Beállítás megnevezéseFunkció
Tippek elrejtéseA funkció bejelölése esetén a programban a képernyő bal szélén látható Tippek lap elrejtése
Helyettesítés kiírásakor értesítés küldéseA funkció bejelölése esetén a helyettesítés kiírásakor a program automatikusan egy elektronikus levelet küld a felhasználó e-mail címére. Ez a funkció csak akkor működik, ha a felhasználónak az Adminisztrációs rendszerben az alkalmazottak adatainál be van állítva az e-mail címe.
Előző órái hiányzók automatikus tovább léptetéseA funkció bejelölése esetén a program az adott pedagógus tanóráján automatikusan hiányzónak jelöli az előző órán már beírt tanulókat.
Diákok is rögzíthetnek házi feladatotA funkció bejelölése esetén a diákok rögzíthetnek házi feladatot a a pedagógus tanórájához.
Diák általi házi feladat beírásakor e-mail értesítéseA funkció bejelölése esetén a pedagógus e-mailes értesítést kap a diákok által rögzített házi feladatról.
Haladási napló alapértelmezett füleA beállítás segítségével minden pedagógus saját magának testreszabhatja, hogy a KRÉTA elektronikus napló kezdő felülete melyik nézetben nyíljon meg. Az AMI-k és Kollégiumok számára javasolt a Napirend felület beállítása, hiszen foglalkozásaik nagyrésze is ezen a felületen kerül rögzítésre, itt lesz szükséges naplózniuk azokat.
Haladási napló alapértelmezett nézeteA beállítás segítségével minden pedagógus saját magának testreszabhatja, hogy a KRÉTA elektronikus napló kezdő felülete melyik nézetben nyíljon meg. Az AMI-k és Kollégiumok számára javasolt a Munkahét szombattal vagy a Hét típus beállítása, a hétvégi foglalkozások naplózásának könnyebb elvégzéséhez.


FOGADÓÓRA


Új fogadóóráról

A funkció bejelölése esetén e-mail értesítést kap a pedagógus egy új fogadóórájának rögzítésekor.

Törölt fogadóórárólA funkció bejelölése esetén e-mail értesítést kap a pedagógus egy fogadóórájának törlésekor.
Fogadóóra jelentkezésrőlA funkció bejelölése esetén e-mail értesítést kap a tanár az általa kiírt fogadóórára történő gondviselői jelentkezésekről.


NEM NAPLÓZOTT TANÓRÁK


Nem naplózott órák heti összesítő e-mail értesítés küldéseA jelölőnégyzet segítségével beállítható, hogy a pedagógus számára a "Munkahelyi e-mail cím" rovatban megadott címre a nem naplózott óráiról heti összesítő e-mail-t küldjön a rendszer.

A profilbeállítások között a felhasználók saját maguk határozhatják meg, hogy milyen értesítések érkezzenek az elérhetőségüknél megadott e-mail címükre.

Jelszó módosítása

A jelszó módosítása funkcióval a felhasználó megváltoztathatja a bejelentkezési jelszavát. A jelszó módosításához először be kell írni a jelenlegi jelszót, majd kétszer egymás után az új jelszót. 

Jelszavak kezelése

Kérjük gondosan ügyeljenek jelszavuk biztonságára és ne használjanak könnyen kitalálható jelszavakat!

Elérhetőségek

Az elérhetőségek lapon a pedagógus megadhatja azt a munkahelyi e-mail címét, a publikus telefonszámát, ill. a publikus e-mail címét, amelyet a szülői rendszerben vagy mobil applikációban a tanulók és a szülők is láthatnak:

Publikus adatok

Figyelem! A mezők kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy az információ nyilvánossá váljon a KRÉTA rendszer felhasználói részére. A beírt publikus email cím és telefonszám megjelenik az elektronikus ellenőrzőkönyvben a szülők és diákok részére.

A publikus email címre a tanulók és a gondviselők a mobil applikációból közvetlenül tudnak elektronikus levelet küldeni az osztályfőnököknek, továbbá a publikus telefonszám is elérhető lesz a szülői rendszerben.