Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Menüelemek

Az IFM Diák Felületre való (első) belépéskor a nyitólapra – az úgynevezett Sziget nézetbe – kerülsz. Ez az alkalmazás kiindulópontja, innen éred el a különböző funkciókat, menüpontokat.

A felső gombsor

A jobb felső sarokban három gombot látsz egymás mellett sorakozva.

A Szintek gombra kattintva tudod kiválasztani, hogy melyik nyelvi szinten szeretnéd folytatni a tanulást, itt látszik, hogy az adott szinten hány csillagot szereztél, valamint az is, hogy aktuálisan épp hol tartottál az anyagban – ezt a Jelenlegi szint felirat jelzi. Ha szintfelmérő tesztet szeretnél elvégezni, annak az indítógombját is itt találod meg.

A gombsor másik két eleme információs szerepet tölt be: a középső mutatja, hogy hány napja tanulsz megszakítás nélkül, a jobb oldali pedig azt, hogy az adott szigeten megszerezhető csillagok közül hányat sikerült már begyűjtened (megszerzett csillagok száma / megszerezhető csillagok száma).

Az aktuális szint (sziget)

Ennek a blokknak az alapján fog változni a megnevezése, hogy épp melyik szinten tartasz, és a következő információk fognak megjelenni: a szinte megnevezése, a sziget megnevezése, a szint KER szerinti kódja.

A cím alatt jelenik meg a szinthez (szigethez) tartozó öt tematika, melyekbe kattintva tudod megtekinteni a tematikához tartozó leckéket, illetve megkezdeni/folytatni magát a tanulást.

Az adott szinten sárga indikátorok jelzik számodra a témákat, lépj be egybe, amelyik a legszimpatikusabb számodra, vagy pedig kezdd az elejéről, és haladj folyamatosan egyre feljebbi szintekre!

A Tanulás menüpont

A nyitólap bal oldalán különböző füleket találsz. A legfelső közülük a Tanulás. Erre a menüpontra kattintva jutsz el a sziget nézethez, illetve a sorba szedett tananyaghoz.

A Készségek menüpont

A Tanulás menüpont alatt találod a Készségek menüpontot, ahol további készségfejlesztési lehetőségeket és tananyagokat találsz. Itt külön is gyakorolhatod a különböző leckékben megismert kifejezéseket, nyelvtani anyagokat és kommunikációs feladatokat, emellett több mint 700 új, különálló leckét találsz, melyek segítségével szélesítheted ismereteid.

A Profilom menüpont

A bal oldali menüsor harmadik eleme a Profilom menüpont, ahol megtekintheted az összefoglaló adatokat az előrehaladásodról (pl. összegyűjtött csillagok száma, készségszint szerinti összteljesítmény, a rendszerben eltöltött idő stb.).

Az alsó gombsor

A bal alsó sarokban – a menüsor alatt – szintén találsz három gombot. A felső az Értesítések, mely jelez, ha feladatot kaptál vagy bármilyen egyéb értesítésed érkezett. A középső a Beállítások, ahol különböző fiók-, nyelv- és értesítési beállításokat tudsz eszközölni. A legalsó, a Kapcsolat pedig az alkalmazás üzemeltetőivel való kapcsolatfelvételt, a felmerülő kérdések megválaszolását hivatott szolgálni.

A nyelvtanulás megkezdése

Bejelentkezéskor válaszd ki a tudásodnak megfelelő szintet (az IFM Diák Felületen összesen 12 szint van kezdőtől egészen felsőfokig), ha nem vagy benne biztos abban, hogy épp hol tartasz, akkor töltsd ki a Szintfelmérő tesztet!

Akkor kezdjük a nyelvtanulást az IFM modulban!

Érdemes először megismerkedned a KRÉTA IFMAlapfogalmaival!

  • No labels