Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

...

A tanév rendjében lehetőség van olyan napok megadására, amikor nincs tanítás az iskolában. Az ilyen napok lehetnek pl. a tanári értekezletek napja, tehát ilyen értelemben olyan napokat kell tanítás nélküli munkanapnak jelölni, amikor nincs gyerek az iskolában. Ha olyan napot szeretnének felvenni, amikor nem órarend szerint van tanítás (pl. iskolanap, ökonap, családi nap, projektnap stb.) akkor nem órarendi napot kell beállítani!Az ilyen naptípusokhoz állítsuk be az 'Adatszótárak' menüpontban, hogy ne legyen sorszámozott, és ne lehessen se tanórai, se tanórán kívüli foglalkozást rögzíteni.

A KRÉTA rendszerben a tanítás nélküli munkanapok felvételéhez az alábbi műveleteket kell végrehajtani:

 1. A menüsorban válasszuk a 'Nyilvántartás' menü 'BEÁLLÍTÁSOK' blokkjának 'Tanév rendje' menüpontját!
 2. Az  nyomógombra kattintva kezdeményezhetjük a tanév rendjében az új tanítás nélküli munkanap felvételét!
 3. A 'Tanévrend felvétele' ablakban adjuk meg az új tanítás nélküli munkanap adatait!

  Warning
  titleKötelező adatok megadása

  Az új tanítás nélküli munkanap felvételénél a 'Tanév', 'Dátum', 'Naptípus' , 'Órarendi nap hetirendje' (akkor kell megadni, ha az 'Órarendi nap' ki van választva) kötelezően megadandó adatok!


  Note
  A 'Naptípus'-nál a 'Tanítás nélküli munkanap' elemet válasszuk, vagy egy olyat, ahol beállítottuk, hogy ne lehessen felvenni órákat az órarendbe!


 4. Az adatok megadása után a  gombra kattintva lehet elmenteni az adatokat. Abban az esetben, ha valamelyik kötelező adatot nem adtuk meg, akkor a program figyelmeztető üzenetet küld, hogy mely adat/adatok megadása kötelező!

 5. A mentés után a tanév rendjét tartalmazó oldalra lép vissza a program.

...