Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

A KRÉTA rendszerben az adminisztrátori beállítástól függően lehetőség van a pedagógusoknak előre jelezni egy adott napra a számonkéréseket.

Előre jelzett számonkérések rögzítése:

A pedagógusok a jövőben lévő, szürke tanórákat kiválasztva már nem a tanórák adatai, hanem a "Számonkérés előrejelzés" tanóra fülre érkeznek.

Ezen a felületen már megjelennek az adott foglalkozás osztály/csoportjába járó tanulók bármely osztály/csoportja számára aznapra esetlegesen rögzített előre jelzett számonkérések.

A pedagógus kiválaszthatja, hogy milyen értékelést szeretne a résztvevő tanulók számára előre jelezni.

Abban az esetben, ha az intézményben van meghatározott, figyelembe veendő számonkérések módja, akkor a limit számításánál figyelembe veendő számonkérések színnel kiemelten jelennek meg a listában:

Az értékelés módjának kiválasztását követően rögzíthető a számonkérés tervezett témája:

A Bejelentést követően a felület menti a számonkérés előrejelzésének tényét, és a tanóra felületén jelzést helyez el a felhasználók számára:

Az adott foglalkozást megnyitva bármikor van lehetősége a pedagógusnak törölnie az általa rögzített számonkérés előrejelzést a számonkérés sorában lévő kuka ikon segítségével:

Egy foglalkozásra a pedagógus csak egy számonkérést jelezhet előre a rendszerben, a felületet újra nyitva nem aktív a "Bejelentés" gomb:

Amennyiben egy napon, a beállított számonkérés típusokból az adott osztály/csoport tagjainál már elérték a rendszerben rögzített limitszámot, az értékelés kiválasztása menüben a számolt értékelések módja narancssárga kiemelést kap, azonban a Számonkérés előrejelzésben nem szabályozott módú értékelésekből korlátozás nélküli mennyiségben lehet rögzíteni Bejelentéseket (továbbra is egy foglalkozásra csak egy darab mennyiségben):

Amennyiben a Testreszabás beállítás felületen csak figyelmeztetés beállítás szerepel, a limitszámon felüli bejelentés is rögzíthető a figyelmeztető ablakon való továbblépést követően:

Bejelentett számonkérés törlése:

A pedagógus a saját órarendjében kattintson arra a tanórára, amelyhez rögzítette korábban a számonkérést. A megjelenő ablakban válassza a Számonkérés előrejelzés lapfület. A sor végi Törlés (kuka) ikonnal tudja törölni azt.

Bejelentett számonkérést csak abban az esetben tud töröli, ha az jövőbeni esemény. Tehát legkésőbb egy nappal korábban tudja törölni azt.


Info
titlejogosultság

Bejelentett számonkérést csak az a pedagógus törölheti, aki azt létrehozta. Adminisztrátori felületen erre nincs lehetőség!