Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Mit nevezünk munkatereknek?

A Digitális Kollaborációs Térben a munkatereknek azokat a tantárgyaidat, tanóráidat és egyéb foglalkozásaid (pl. szakkörök) nevezzük, amelyeket tanulsz. Ezek a munkaterek a KRÉTA elektronikus naplója alapján automatikusan létrejönnek, neked semmit sem kell csinálnod! Ha kiválasztod a MUNKATEREK funkciót, akkor azonnal láthatod a tanult tantárgyaidat, a hozzájuk kapcsolódó osztályodat és csoportjaidat, valamint a tanárod nevét is.

Hogyan jelennek meg a munkaterek? 

A munkatereken m indig látjatod mindig láthatod a tanárod nevét, a tantárgy megnevezését továbbá az osztályod vagy csoportod nevét is. 

Mik azok az aktuális munkaterek? 

Aktuális munkatereknek nevezzük azokat a munkatereket, amelyeket jelenleg is tanulsz és így ezekkel jelenleg is dolgozhatsz. Ha valamilyen tantárgyat korábban (pl. az előző félévben) tanultál, de most már nincs ilyen tantárgyad, akkor azok az egyedi vagy inaktív munkatereknél fognak megjelenni. 

Mit nevezünk egyedi munkatérnek? Miért inaktívak ezek? 

Az egyedi munkaterek akkor jönnek létre, ha egy tanár helyettesített tanórát vagy különórát tart. Ezek nem "igazi" munkaterek, ezért nem is érhetők el a különböző funkciói, de láthatod őket. Az egyedi munkaterekhez tartozó tanórákat az órarendből tudod majd kezelni. 

Milyen funkciókat érhetek el a munkatereknél? 

A munkaterek alapértelmezetten az ún. kártya nézetben, paneleken jelennek meg. Ezeken a paneleken látható a tanárod és a tantárgy neve, az osztályod vagy csoportod megnevezése, továbbá a munkaterekhez kapcsolódó különböző funkciók.  A kártyákon alsó sorában található gombok segítségével érheted el a munkaterek különböző funkcióit.

Tanórák

A gombra kattintva megjelennek a munkatérhez tartozó és az elektronikus naplóba a pedagógusok által rögzített tanórák listái. 

A tanórák funkcióról ide kattintva olvashatsz részletes útmutatót!

Üzenőfal

 Az üzenőfal gombra kattintva a munkatérhez tartozó üzenőfal jelenik meg.

Az üzenőfalak kezeléséről ide kattintva olvashatsz részletes útmutatót!

Házi feladatok

 A házi feladatok gombra kattintva megnézheted a munkatér tanóráin kiadott összes házi feladatodat. 

A házi feladatok kezeléséről ide kattintva olvashatsz részletes útmutatót!

Órai feladatok

 A gombra kattintva megnézheted a munkatér tanóráin kiadott összes órai feladatod. 

Az órai feladatok kezeléséről ide kattintva olvashatsz részletes útmutatót!

Miért hasznosak a munkaterek?

A munkaterek alapján könnyen rendszerezheted a munkáidat és teendőidet a tanult tantárgyaid szerint. Egyszerűen nézheted meg a tantárgyaidhoz kapcsolódó házi vagy órai feladataidat, a tanóráidat, továbbá a kapcsolódó üzeneteket. 

Videótár

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Munkaterek bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Munkaterek bemutatása