Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszerben lehetőség van tanulók által is házi feladatokat rögzíteni a tanórákhoz, illetve az órarendben szereplő órákhoz.

A házi feladat rögzítését az Órarend menüben lehet elvégezni, ha az érintett órára kattintunk, és a felugró Tanulói óra adatai ablakban a Házi feladat fület választjuk. Itt található az órát naplózó pedagógus által megadott házi feladat és annak határideje, ha ez be van állítva. Ha nincs megadva ilyen információ, akkor az "Ehhez az órához a tanár még nem rögzített házi feladatot az online felületen" szöveg olvasható.

Akár az Órarend, akár a Házi feladatok listája felületen megnyitott tanórákon belül a Tanulók elérik a Pedagógus által, az adott Házi feladathoz feltöltött csatolmányt, melyet a Tanulók számára az adott Házi feladat fejlécében lehet elérni, és a file-nevét tartalmazó gombra kattintva letölteni.Az e-Ellenőrzőbe Gondviselőként belépve szintén elérhetőek a csatolt állományok, ugyan úgy, az adott Tanóra Házi feladat fülén.
Tanulói hozzászólások

Fontos tudni, hogy a házi feladatokhoz tanulói hozzászólást csak tanulói belépéssel lehet írni, abban az esetben ha az intézmény ill. a pedagógus ezt engedélyezte. Szülői, gondviselői belépéssel nem lehet hozzászólást rögzíteni a házi feladathoz!


Ha szeretnénk felvenni házi feladatot - mivel még nincs megadva - vagy bejegyzést csatolni a már meglévő elemhez/elemekhez, akkor ez az  gombra kattintva tehető meg. A felnyíló ablakba írható be, és szerkeszthető - egyszerű szövegszerkesztési funkciókkal - a megadni kívánt házi feladat vagy bejegyzés. Ha az órát tartó pedagógus még nem adott meg házi feladatot, és más tanuló sem vett fel eddig, akkor a Javasolt határidő mező kitöltése is kötelező a felnyíló ablakban, ami azonban nem lehet a "holnapi" napnál korábbi dátum. Az általunk megadott határidőt a pedagógus írhatja csak felül a tanóra naplózásakor.

   

A korábban bejegyzett hozzászólásunkat törölhetjük a  funkció alkalmazásával, ami után a szöveg áthúzva fog megjelenni. Ha a bejegyzésünket az órát tartó pedagógus törli, akkor a "Tanár által törölve!" felirat lesz olvasható a felületen.
A házi feladatok készre jelölését csak tanuló belépéssel lehet megtenni! Ha szülőként lépünk be a rendszerbe, akkor a házi feladatok megoldottságának állapotát csak megnézni lehet, módosítani nem tudjuk!


Az összes eddig feladott házi feladatokat egy helyen megtekinthetjük, a felső menüsorban megtalálható Házi feladatok menünél. Több lehetőség szerint lehet rendezni, a lista fejlecén az oszlopok megnevezésére kattintva.

Az elkészített házi feladatok a Szűrőpanel segítségével megjeleníthetőek vagy elrejtketőek, ugyanígy a lejárt határidejű házi feladatok is.

Tanórát megnyitva, azon belül is beállítható az elkészített házi feladat.A házi feladatok készre jelölését csak tanuló belépéssel lehet megtenni! Ha szülőként lépünk be a rendszerbe, akkor a házi feladatok megoldottságának állapotát csak megnézni lehet, módosítani nem tudjuk!

Szülői felületen a következőképpen jelenik meg a házi feladatok megoldottsága.