Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 16 Next »

Ebben a menüpontban lehet rögzíteni azokat a tanórákat, melyeken valamelyik kollégánk óráján vettünk részt.  

Az óralátogatások tényét az adminisztrációs rendszerben, a megfelelő jogosultsággal rendelkezők láthatják, az érintett osztály, csoport haladási naplójában lesz elérhető, valamint megjelenik a havi munkaidő elszámolásunkban, mint nem kötött munkaidőben végzett tevékenység.

Ha naplózzuk az óralátogatásainkat, akkor később pedagógus minősítési eljárás vagy szakfelügyelet során könnyen visszakereshetjük őket, hogy elősegítsék a szükséges dokumentumaink elkészítését.

Óralátogatás

Csak olyan órához tudunk látogatást rögzíteni, melyet az órát tartó pedagógus már beírt.


Óralátogatás megadáshoz a következő lépéseket tegyük meg:

 1. Válasszuk ki a bal oldali legördülő menüből annak a kollégának a nevét, akinek részt vettünk az óráján, majd kattintsunk a gombra.
 2. Az a felület jelenik meg, ahol az óráinkat is könyvelhetjük, de itt a kiválasztott pedagógus foglalkozásaival. Keressük meg, majd kattintsunk arra az órára, amelyet megtekintettünk.
 3. A felnyíló ablakban a szövegszerkesztőkből megszokott egyszerű eszközök segítségével írjuk le a tanórán tapasztaltakat.
 4. Ha menteni akarjuk a feljegyzéseinket, és ezen keresztül az óralátogatás tényét, akkor a kattintsunk a , ellenkező esetben a gombra.

  Óralátogatás leírása

  Készítsük el az óralátogatásról a (hospitálási) jegyzőkönyvet bármilyen szövegszerkesztőben, majd másoljuk be a KRÉTA rendszerbe az óralátogatás naplózásánál.

Óralátogatás adatainak módosítása vagy törlése a tanóra adatainak módosításához vagy törléséhez hasonló módon történik:

 1. Válasszuk ki újra az érintett pedagógust, majd azt a tanóráját, melynek látogatási adatait módosítani vagy törölni szeretnénk.
 2. A látogatási feljegyzések és a látogatás tényének törléséhez nyomjuk meg az gombot.
 3. Ha módosítani szeretnénk a feljegyzésünkön, akkor azt írjuk át a szövegmezőben, majd mentsük a változásokat a gombbal.
 4. Ha mégsem akarjuk törölni az óralátogatást és a leíráson sem akarunk változtatni, kattintsunk a gombra.


Óralátogatás kiírása

Az óralátogatások a KRÉTA rendszerben jelenleg csak egyénileg lehet beírni, tehát arra nincs lehetőség, hogy előre kiírják a kollégáknak az óralátogatásokat. 

 • No labels