Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hogyan jelentkezhetek be a KRÉTA mobil applikációba?

A mobil alkalmazás indítását követően a belépéshez szüksége lesz az iskolától kapott felhasználónévre és jelszóra, valamint meg kell adni az intézmény nevét.

  • Az Applikáció indítását követően a böngészős belépéshez hasonlóan, egy központi azonosítási felület jelenik meg.


  


  •  Töltse ki a felhasználónév és jelszó mezőket.  • Érintse meg a „Kezdje el begépelni az intézmény nevének valamely részletét” feliratot és a legördülő listából válassza ki, érintse meg az intézmény nevét.  • Amennyiben minden adatot kitöltött, az aktívvá vált BEJELENTKEZÉS gombra történő érintéssel indíthatja a bejelentkezést.
  • A sikeres bejelentkezésről a bejelentkező felületben üzenet jelenik meg, majd automatikusan folytatódik az alkalmazás betöltése.Főmenü

A bejelentkezést követően automatikusan a Faliújság felülete kerül betöltésre. A további funkciók és felületek a képernyő alján található menüsávon keresztül érhetők el.

Hogyan tudok több profilt kezelni a KRÉTA mobil applikációban

A KRÉTA Tanulói illetve Tanári alkalmazás egy felhasználói profilnak megfelelő adatokat kezel és jelenít meg.
A szülői alkalmazásban több profil kezelése lehetséges, de az adatok egy időben csak egy kiválasztott tanulónál kezelhetőek és jeleníthetők meg.
1. A bal felső sarokban megjelenő profil ikont megérintve a Profilok képernyő nyílik meg.
2. A jobb felső sarokban a profil hozzáadása ikonra tappolva adható hozzá további tanuló az előzőekben bemutatott bejelentkezés segítségével.

Hogyan tudom megtekinteni a különböző profilok tartalmát a KRÉTA szülői alkalmazásban?

A profilok közötti váltás a szülői alkalmazásban a Profilok képernyőben kezdeményezhető.
1. Az aktív profil a képernyő felső részén – zöld kártyán - látható, a rögzített (és bejelentkeztetett) profilok az Összes profil listában jelennek meg -szürke kártyákon.
2. Az Összes profil listából a megjelenítendő profilt megérintve lehet a váltást kezdeményezni.
3. Rövid töltési animációt követően az alkalmazás az újonnan választott profil fő képernyőjét tölti be.

Bejelentkezés a KRÉTA Szülőknek vagy Tanulóknak alkalmazásba nem az operációs rendszer alapértelmezett böngészőjével

Mozilla böngészőmotort használó mobil böngészők esetén (pl.: bármilyen Firefox, DuckDuckGo, stb.) a sikeres bejelentkezés érdekében külön engedélyezni szükséges, hogy a böngésző a KRÉTA alkalmazásba irányíthassa a felhasználót a bejelentkezési folyamat végén.
Ehhez a böngésző beállításai között „Hivatkozások megnyitása alkalmazásokban” mellett található kapcsolót szükséges bekapcsolni.

Amennyiben a fenti beállítás a bejelentkezés pillanatában még nem aktív (a bejelentkezést követően nem folytatódik az alkalmazás betöltése), akkor ez az engedély az adott bejelentkezési folyamatra is engedélyezhető. Az alkalmazás indítása után a belépési adatok megadásakor a böngésző a jobb felső sarkában található ikonra koppintva egy helyi menü jelenik meg, amelyben a „Megnyitás az alkalmazásban” beállítást kell választani.

Egyéb (nem Firefox alapú) de a rendszer alapértelmezett böngészőjétől eltérő böngésző esetében is hasonló beállításra lehet szükség (pl. iOS alapokon Safaritól eltérő böngésző esetén is).

Kijelentkezés a KRÉTA mobil alkalmazásból

  • Tanári alkalmazás esetén a Továbbiak menü Kijelentkezés menüpontját megérintve van lehetőség kijelentkezni az alkalmazásból.
  • Szülői és Tanulói alkalmazás esetén a kijelentkezéshez a kezelt profilok eltávolítását kell elvégezni.
  1. Nyissa meg a Profilok képernyőt
  2. Az aktív Profil kártyáján érintse meg a kuka ikont.
  3. Amennyiben több profillal van bejelentkezve az alkalmazásban, a kijelentkezést követően az alkalmazás Profilok képernyője nyílik meg ismét és egy másik tanulói profil aktívvá válik. Ekkor kezdeményezhető a további profilok eltávolítása egyesével.