Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mit nevezünk POSZEIDON Fenntartói kliensnek?

A POSZEIDON Fenntartói kliens a Tankerületekben ill. a Szakképzési Centrumokban használható, számítógépes, telepített alkalmazás (ún. vastag kliens), amely segítségével a POSZEIDON rendszerek minden funkciója és adminisztrációs lehetőségei is elérhetők.  

A köznevelési, szakképzési intézményekben nem lesznek külön Poszeidon alkalmazásgazdák, csak a tankerületi központokban kerül kiosztásra ez a lehetőség. Az adott tankerületi központ és a hozzá tartozó összes intézmény Poszeidon beállításait az „Adminisztrátor” szerepkörű személy végzi a Poszeidon Fenntartói  kliens felületén keresztül saját nevesített felhasználóval! 

Belépés a Fenntartói kliensbe

A belépéshez elsőként szükség van az azonosító és a jelszó megadására. Az azonosítót és a jelszót a rendszer adminisztrátora határozza meg, amit a későbbiekben egyénileg módosíthatunk.

Ennek menete a továbbiakban kerül ismertetésre. A bevitt adatokat az „Enter” billentyű vagy a „Bejelentkezés” gomb megnyomásával nyugtázhatjuk.

A belépéshez ezután még ki kell választanunk a „Szerepkör”-t  és a „Nyelv”-et. A legördülő listában azok a szerepkörök jelennek meg, amelyeket a rendszeradminisztrátor a felhasználóhoz rendelt. A szerepkörök magukba foglalják azokat a jogosultságokat, melyekkel a felhasználó rendelkezik a rendszer adattábláinak olvasására, illetve írására vonatkozóan. Ezt követően ismét az „Enter” billentyű vagy a „Belépés” megnyomásával léphetünk be a rendszerbe.

Ha a programot mégsem akarjuk elindítani, akkor a „Kijelentkezés” gombra kell kattintani.