Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A köznevelésben tanulmányokat folytató gyermekek gondviselői évente többször hoznak döntést és nyilatkoznak arról, hogy gyermeküket elengedik-e kirándulásra, moziba, színházba vagy múzeumi látogatásra, illetve ezen költségeket viselik-e, illetve milyen módon tudják viselni.  A felületen az iskolai kirándulást szervező pedagógus engedélykérését kezeli a gondviselő online módon az intézmény felé.

Iskolai kirándulás: az intézményen kívüli program, mely lehet színház-látogatás, osztálykirándulás, intézmény által szervezett sítábor, vagy egyéb, az intézmény falain kívül eső helyszínen megtartott esemény, beleértve az intézményi időkereten és a pedagógia programom kívül eső időben tett látogatásokat is.

Belépési jogosultság

Fontos, hogy szülőként Gondviselői és ne Tanulói jogosultsággal rendelkező felhasználóval lépjenek be a KRÉTA rendszerbe, a funkció kérelmezői oldalon csak Gondviselői jogosultsággal rendelkező felhasználók  számára érhetők el!

KRÉTA e-Ügyintézés videótár és bemutatók

Az iskolától az iskolai kirándulásokkal kapcsolatos engedélykéréseket szülőként (gondviselőként) az e-Ügyintézésben a Kirándulások - menüpontra kattintva tudjuk megtekinteni és az adott engedélykérés sorára rákattintva tudjuk annak a részletes adatait megnyitni:

Tippek a kezeléshez
 1. A meglévő kirándulások eseményeinket sorba rendezhetjük az Esemény neve, az esemény Időtartama, Felelőse és  Határideje szerint, illetve az oszlopfejléc neve alatti vízszintes vonalra kattintva az adott oszlopon belül egyedi keresést indíthatunk.
 2. A felület elemeit egérmutatóval történő rákattintás útján vagy a TAB-billenytyűvel (előre) illetve a Shift + TAB-billentyűvel (visszafelé) jelölhetjük aktívvá. Az Enter-billentyű megnyomásával az adott mező szerint rendezi a program a táblázatot.
 3. A több oldalas üzenetlista oldalai között a lista alján lévő navigációs gombokkal navigálhatunk: 
  •  ikonnal egyet lapozhatunk előre az oldalak között.
  •  ikonnal egyet lapozhatunk vissza az oldalak között.
  •  ikonnal a lista utolsó oldalára ugorhatunk.
  •  ikonnal a lista első oldalára ugorhatunk.
  A számokra kattintva az adott számú oldalra ugrik a rendszer.

A kirándulás engedélykérését áttekintve (beleértve a csatolt dokumentumokat is) a felület alján lévő választó - ikonok bejelölésével visszajelzést küldhetünk a kirándulás szervezőjének.:

Tippek a kezeléshez

A visszajelzés elküldése előtt a Nyilatkozat előnézet letöltése - gombra kattintva töltsük le és tekintsük meg az engedélykéréssel kapcsolatosan adott nyilatkozatunkat, akár pozitív, akár negatív az engedélykérésre a válaszunk!

A nyilatkozatunk csak a beküldést követően kap iktatószámot!

A beküldött nyilatkozat aláírás nélkül is érvényes (a beküldő személyt a belépési felhasználónév és jelszó azonosítja).

Az elküldött visszajelzésünk visszaigazolása megjelenik az Iskolai kirándulások  felület nyitóoldalán:

Tippek a kezeléshez

Amennyiben a kirándulás költséggel jár, ne felejtsük el azt a Befizetendők - menüpontban rendezni.

Videó megtekintéséhez kattintson a kép alatti linkre:


 • No labels