Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A kérelmezők által benyújtott BMK-ügyek az e-Ügyintézési modul intézményi oldalán a beküldés pillanatában megjelennek új státusszal. Amennyiben az intézményi beállításokban nem rendeltünk az ügytípushoz ügyintézőt (akihez automatikusan a benyújtott ügyek hozzárendelődnek), akkor manuálisan szükséges egy-egy adott ügyet magunkhoz rendelni a  - funkciógombra kattintva vagy kiosztani az ügyet munkatárs részére a  - funkciógombra kattintva. Ezt követően a beérkezett ügy sorára rákattintva megnyitjuk az ügyet kezelésre:A benyújtott kérelemben szereplő adatok megtekinthetők a képernyőn illetve pdf-formátumban a kérelem letölthető a felület jobb alsó sarkában található -gombra kattintva. A kötelezően csatolt és az egyéb dokumentumokat a dokumentum nevére kattintva tudjuk letölteni:

A Teendők-fülre kattintva kiválaszthatjuk az adott ügyhöz hozzárendelt teendő(k) felelősét, a Kész-oszlopban található jelölőnégyzetbe történő pipálással jelölhetjük a teendő(k) elvégzését illetve, ha a feladatsorok valamelyikében linket találunk az adott feladatrészhez hozzárendelve, akkor a linkre rákattintva átirányít a program minket a feladat elvégzésére alkalmas felületre. Amennyiben a Teendők-fülön bármilyen módosítást végeztünk, ne felejtsük el a  - gombra kattintva a módosításainkat elmenteni.

Az üggyel kapcsolatos teendők elvégzését követően a Határozat-fülön tudunk az ügyben döntést hozni. A mezők kitöltését követően a  - gombra kattintva a döntésünket a továbbiakban nem tudjuk módosítani, viszont az  - gombra kattintva a döntést követően keletkezett dokumentumot tudunk hozzáfűzni (alszámosan iktatni) az ügyhöz (ügyirathoz). Amennyiben az  - gombra kattintva hozzuk meg a döntésünket, akkor az e-Ügyintézési modulban az adott ügyiratszámú ügyhöz további dokumentumot nem tudunk csatolni.

Az ügyben keletkezett határozatot, kérelmet, csatolt kötelező és egyéb dokumentumok az ügy lezárását követően is letölthetők a rendszerből közvetlenül vagy direkt belépéssel a Poszeidon iratkezelő rendszerbe azok előkereshetők.