Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA Intézményi Adminisztrációs Rendszer (IAR) egy teljeskörű rendszer, melynek kiemelt célja az is, hogy az intézményfenntartók adatokat kapjanak a fenntartásukban lévő intézményekről. A KRÉTA rendszer folyamatos adatkapcsolat keretében támogatja ezt, azonban bizonyos időszakokban szükséges az intézményeknek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek eleget tenni. Jelen fejezet kiemelten bemutatja, hogy az adott időszaki adatszolgáltatások során milyen fontos feladatokat kell elvégezniük az intézményeknek. Ugrás a Videótárba

Segédletek

Az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos gyors áttekintő segédleteket a Adatszolgáltatás modul linkről lehet letölteni.

A KRÉTA Adatszolgáltatás modulja kezeli a tanév során rendszeres adatszolgáltatásokat, amelyekkel az előzetes és a tanévi tantárgyfelosztás, illetve az osztály, valamint csoportba sorolás alapján az intézményi létszámokat ellenőrizheti a fenntartó az intézményekben.

Hatályosság

Fontos tudni, hogy az Adatszolgáltatások funkció csak az aktív tanévben érhető el!

A rendszer a fenntartó számára lehetőséget nyújt a feltöltött adatszolgáltatások elfogadására, adatainak kiértékelésére, ezzel segítve a tanévi feladatok tervezését, megvalósítását. A modul az Intézményi Adminisztrációs Rendszer modul és a Központi rendszer bővítménye.

Szakmai útmutatók

Az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos szakmai útmutatókat az alábbi linkekről lehet letölteni: