Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tanítási órákat felvehetünk a tanárokhoz (melyek ezután megjelennek az osztályoknál) vagy az osztályokhoz (amelyek ezután megjelennek a pedagógusoknál).


Órarend felvétele

Praktikus, ha a tanári órákat vesszük fel, majd az osztály órarendeknél ellenőrizzük, hogy minden óra a helyére került-e.


Mindkét felület szerkezete azonos. Bal oldalon található egy keresősáv, ahol pedagógusok vagy osztályok szerint kereshetünk. Ha a keresés végeztével ez feleslegessé válik, akkor képernyő bal oldalán található, függőleges  gombbal elrejthetjük ezt, így a többi felület nagyobb méretű lehet.

A felület tetején választhatunk a , a  és a  nézetek között.

Közvetlenül ez alatt találhatók azok az eszközök, melyekkel beállítható, hogy melyik hétre szeretnénk órát felvenni: egy héttel vissza ; egy héttel előre ; ugrás a mai napra a  gombbal; hétválasztás a legördülő listából.

A jobb oldalon, felül található gombokkal állíthatunk be teljes heti nézetet , csak munkanapokat , egyetlen napot  vagy kapcsolhatunk tejes képernyő nézetre , hogy még nagyobb felületen dolgozhassunk.


Hetirendek beállítása

Az órarendek felvétele előtt be kell állítani a hetirendeket, melyről itt olvashat.


Órarend importálása

Lehetőségünk van a kész órarendet importálni is, ha megfelelő formátumban a rendelkezésünkre áll. Ezt megtehetjük az Importálások / Órarend importálás menüpontban.