Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Videóbemutató megtekinthető a kép alatti linkre kattintva:


Az e-ügyintézésbe átjelentkezve a heti menük kezeléséhez az intézmény étkezési adminisztrátora az intézményi étkezés beállítások menüpontot lenyitva a Beállítások-menüpontra kattintva tud az Árak-fülön az intézményben kialakított étkezési típusoknak és a diétáknak megfelelően egy adott időszakra árakat beállítani:


A rendszerbe berögzített árak mindig adott időszakra vonatkoznak és bruttó (azaz ÁFÁ-t tartalmazó) árakat jelentenek.

Az árak érvényességének a kezdetét naptármenüből választhatjuk ki, de ez nem lehet korábbi az egyéb beállítások-fülön megadott azon naptári napra eső dátumnál, amelyet beállítottunk az új árak érvényességére.  Erre az információs ikon is felhívja a figyelmünket, amikor az egérmutatót fölévisszük:

Az árak rögzítése a megfelelő étkezéstípus cellájába történő belekattintással és az így megjelenő szerkesztőmezőbe történő beírással történik.

Amennyiben az adott étkezési kategóriában nincs választható étkezés (pl. az alkalmazottaknál diétás reggeli, tízórai, ebéd, stb.) akkor ezeket a cellákat üresen hagyjuk.

Amennyiben kedvezményeket szeretnénk érvényesíteni az árakban pl. a 3 gyermek után vagy szakorvos által igazolt tartós beteg után járó 50%-os kedvezményt, illetve a gyermekvédelmi határozattal rendelkező gyermekek étkezésére vonatkozó 100%-os kedvezményt, akkor azt majd az étkezési előírás létrehozásánál kell rögzítenünk az adott étkezést igénybevevő részére.

Az árak beírását követően ne felejtsünk el a bal alsó sarokban lévő  - gombra kattintani.


Egy adott időszakra vonatkozó ártáblázat törlését az adott időszak legördülő menüből történő kiválasztásával majd ezt követően az Időszak törlése-gombra kattintva tudunk elvégezni:

A mentést követően az árak automatikusan frissülnek a korábban létrehozott az adott időszakra vonatkozó étkezési előírásoknál az étkezést igénybevevő felhasználói felületeken.