Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Videóbemutató megtekinthető a kép alatti linkre kattintva:


Az e-ügyintézésbe átjelentkezve az egyéb beállítások kezeléséhez az intézmény étkezési adminisztrátora az intézményi étkezés beállítások menüpontot lenyitva a Beállítások-menüpontra kattintva tud az Egyéb-fülön az intézményben kialakított étkezési paraméterekhez egyéb beállításokat hozzárendelni.


Ez jelenleg 4 db numerikus érték és 1 db idő-típusú mező beállítását jelenti. Igény esetén a program működésének paraméterezhetősége bővíthető:


Az első szakaszban beállítható, hogy legkésőbb hány munkanappal korábban lehessen étkezést lemondani, illetve a munkanapon belül a lemondást az étkezést igénylő hány óráig teheti meg. Az órát a naptár-ikonra kattintva egyperces pontossággal állíthatjuk be a fel- és lefelé mutató nyilakra kattintva vagy az időformátumnak megfelelően közvetlenül a mezőbe begépelve azt. Amennyiben a lemondási határidő elérkezett és az igénylő elkésett a lemondással, akkor erről képernyőüzenetet küld a program.


A második szakaszban az állítható be, hogy az étkezést igénybevevő az étkezési nyilatkozatát hány naptári nappal korábban kell hogy beküldje ahhoz, hogy az intézmény azt feldolgozhassa. A beküldött étkezési nyilatkozat hiányában az étkezést igénybevevő nem tud megrendelést leadni a rendszerben.


A harmadik szakaszban az állítható be, hogy az étkezőnek hány naptári nappal korábban kell leadni a megrendelését ahhoz, hogy az a rendszerben a határidők betartásával teljesíthető legyen. Megrendeléskor a létrejövő előírásokon a fizetési határidőt is ez alapján  számolja ki a program.


Végül a negyedik szakaszban az állítható be, hogy az étkezések árát az új árak érvényességének a kezdete előtt legalább hány naptári nappal korábban szükséges beállítani a rendszerben.


Az egyes szakaszok beállításait külön-külön vagy egy művelettel is elmenthetjük az  - gombra kattintva. A beállított paraméterek a mentést követően azonnal hatályba lépnek.