Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az osztályok szervezése a való életben lehetővé teszi azt, hogy egy osztályon belül 2 szakmát tanuló diákok legyen összevonva, létszámuk vagy más okok miatt. (pl Fodrász és Kozmetikus, vagy Villanyszerelő és Elektromos gép szerelő). Viszont az osztályok adatainál nem lehet egy osztályhoz 2 tantervet beállítani.

Bár ez a mező nem csillagozott, de ha szeretnénk minden adatot teljesen kitölteni, akkor a következő lépéseket elvégezve tudjuk a valós adatokat beállítani a rendszerben:

  1. Soroljuk be az osztályba/csoportba az abba járó összes tanulót, függetlenül tanult szakmájától.
  2. A Nyilvántartás / Tanulók felületen bal oldalon található Szűrő segítségével az Osztály/Csoport mezőben kiválasztva a kérdéses osztályt, majd a Keresés gombra kattintva jelenítsük meg a csak ebbe az osztályba járó tanulókat.
  3. A tanulók neve előtti jelölőnégyzet segítségével válasszuk ki csak azokat a tanulókat, akik az egyik szakmát tanulják.
  4. A Módosítás gomb segítségével csoportos módosítást végezve, a kijelölt tanulók közös adatait egyszerre tudjuk szerkeszteni, tehát a kijelölt és közös módosításra megnyitott tanulók Tanügyi adatai fülére kattintva be tudjuk állítani a rájuk vonatkozó egységes adatokat.
  5. Mentést követően visszatérünk az osztályra szűrt listához.
  6. Itt a második szakma tanulóit válasszuk most ki, majd ismételjük meg a beállításokat.