Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Szakképző intézmények specilításai

Az alábbi fejezetekben leírt specialitások csak a szakképző intézményekre vonatkoznak!

Tagintézmény felvitele

  1.       A KRÉTA rendszerben található „Intézmény hivatalos neve” minden esetben a Tagintézmény alapító okirat szerinti nevét jelöli, ahogyan beállításra került. Ez valójában a legalacsonyabb intézményszintű egységet jelöli, amely a fenntartók közötti egységes kezelés miatt a szakképző intézmények esetében a Tagintézményekre vonatkozik. Kérjük, hogy ehhez az értékhez csak akkor nyúljanak, amennyiben a tagintézmény neve megváltozik.
  2.       A KRÉTA rendszerben létezik egy Intézményi rövid név lehetőség, amelynek beállítását javasoljuk az intézményeknek. Jelenleg ezek beállításra kerültek a tagintézmény nevével, amelyben itt NEM szerepel a Szakképzési Centrum előtag.
  3.       A KRÉTA rendszerben az intézménynek is van lehetősége megváltoztatni az adatokat, és fontos az ellenőrzésük is. Kérjük, hogy belépve a Nyilvántartás / Intézmény felületen figyelmesen ellenőrizzék az intézmény adatait, és a fentebb írtak fényében az intézmény nevét csak indokkal, és a fentieket figyelembe véve változtassák, valamint ellenőrizzék az intézmény címét, az intézményvezető (tagintézmény-vezető) nevét, valamint az intézmény további elérhetőségét.
  4.       A KRÉTA rendszerben a szakképző intézmények Első számú működési helye minden esetben a tagintézmény neve, egy „Székhely” végződéssel. Amennyiben a Tagintézmény más telephelyeket is fenntart, ezeket egyedi Telephelyként felvehetik. Kérjük, hogy az egyszerűség kedvéért ezeket a neveket rövidítsék le, azonban a Székhely megjelölést mindenképpen helyesen tegyék meg, ahogyan az ellátott köznevelési feladatokat is helyesen adják meg. Minden intézmény egy székhellyel rendelkezik. Minden további működési helyet telephelyként szükséges felvinni!
  1. Működési hely azonosító:
    A tagintézmény három jegyű (alapító okirat szerinti) azonosító száma.
  2. Ellátott köznevelési feladat
    Itt az adott működési hely összes ellátott feladatát szükséges megjeleníteni. A szakképzési HÍD program esetében a „Szakközépiskola” a megfelelő választás. A „Felnőttoktatást” kérjük a szakgimnáziumként vagy szakközépiskolaként felvenni. A későbbiekben az osztály adatainál lehet a felnőttoktatást beállítani.