Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hogyan kell bejelentkezni a mobil alkalmazásokban?

A mobil alkalmazások esetében először létre kell hozni a megfelelő profilt az intézmény, a felhasználónév és a jelszó megadásával. A mobil alkalmazásba ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni, mint az elektronikus ellenőrzőkönyv WEB-es felületére! Ha több gyermek esetében is használjuk az alkalmazást, akkor több profilt is létre lehet hozni a programban! 

Belépési adatok

A KRÉTA Ellenőrző mobil alkalmazásokkal csak az elektronikus ellenőrzőbe - szülőként vagy tanulóként - lehet belépni! Elkészült a tanári KRÉTA Napló mobil alkalmazás, ezért az elektronikus naplóba tanárként ebbe az applikációba kell belépnie. A KRÉTA mobil applikációt csak akkor lehet használni, ha az iskola bevezette a KRÉTA elektronikus napló modulját és engedélyezte a tanulói és szülői hozzáféréseket az elektronikus ellenőrzőhöz!

 Felhasználói videó a Kréta e-Ellenőrző applikáció beállításáról 

Mi a teendő ha a mobil alkalmazásban nem látom az iskolámat az intézménylistában?

A mobil alkalmazások csak KRÉTA programmal használható, más e-napló szoftverek esetében nem elérhetők. Ha az intézménylistában az iskola nem szerepel akkor valószínűleg nem a KRÉTA rendszer elektronikus naplóját használja az intézmény. 

Hogyan kapok felhasználónevet és jelszót a bejelentkezéshez?

A felhasználónevet és a jelszót minden esetben az iskola állíthatja be a tanulók ill. a szülők, gondviselők részére. 

Felhasználónév és jelszó

Az elektronikus ellenőrzőbe a belépési felhasználónevet és a jelszót minden esetben az iskola fogja megadni!

Nem tudok belépni. Elküldjem önöknek a felhasználónevemet és jelszavamat? 

Belépési adatok elküldése

Kérjük, hogy a belépési adatokat soha, semmilyen formában ne küldje el senkinek sem, az eKRÉTA Informatika Zrt. munkatársai soha nem kérnek felhasználóneveket vagy jelszavakat a felhasználóktól! 

Mit tegyek ha nem működik a mobiltelefonomon a KRÉTA mobil alkalmazás?

A KRÉTA Ellenőrző mobil alkalmazást igyekszünk a legtöbb piacon kapható mobiltelefonnal kompatibilisen elkészíteni, de előfordulhat, hogy bizonyos készülékeken ennek ellenére sem működik a program. Ebben az esetben sajnos csak a mobilkészülék web böngészőjével lehet használni az elektronikus ellenőrzőt! 

Operációs rendszer követelmények

KRÉTA Ellenőrző mobil alkalmazás használatához Android 4.2 és újabb verzió illetve iOS 8.0 vagy újabb verziójú készülék szükséges!

A mobil alkalmazásokkal csak az elektronikus ellenőrzőbe - szülőként vagy tanulóként - lehet belépni!  A tanári rendszerhez jelenleg nincs mobil applikáció, ezért az elektronikus naplóba tanárként nem lehet a mobil alkalmazásokkal belépni!

Mit tegyek ha egy frissítés után nem működik a mobil applikáció? 

Abban az esetben ha korábban működött de pl. egy szoftver- vagy rendszerfrissítés után nem működik a KRÉT applikáció, akkor azt javasoljuk, hogy töröljék a KRÉTA alkalmazás tárolt adatait és így próbálják meg elindítani a programot. Ha a törlés után sem működik, akkor célszerű törölni magát az applikációt - az adatokkal együtt - majd újratelepíteni a programot. Az újratelepítéssel a korábbi profilok törlődni fognak, ezért a tanulói profilokat újra létre kell hozni. 

Mit tegyek ha nem tudok bejelentkezni a mobil alkalmazásba?

Ha a mobil alkalmazáson keresztül nem tud bejelentkezni akkor kérjük ellenőrizze az alábbiakat:

 1. Ellenőrizze, hogy a felhasználónévvel és jelszóval a WEB-es felületen be tud-e jelentkezni az elektronikus ellenőrzőbe! 
 2. Ellenőrizze, hogy a mobil applikációban biztosan jól választotta ki az iskolát!
 3. Ellenőrizze, hogy a felhasználónevet és a jelszót helyesen írta-e be a mobil alkalmazásba, a billentyűzet kiosztásnak megfelelően! 
 4. Ellenőrizze, hogy a mobiltelefonján a billentyűzet magyar nyelvűre van-e állítva? A jelszavakban lehetőleg kerülje az ékezetes karakterek használatát!
 5. Ellenőrizze és - ha szükséges - frissítse az alkalmazást!
 6. Törölje az alkalmazást - a tárolt adatokkal együtt - majd telepítse újra a programot! 
 7. A KRÉTA alkalmazás nem minden telefonkészüléken használható, előfordulhat, hogy az Ön készülékét még nem támogatja a program. Elsősorban néhány Samsung típusú készüléken, továbbá az Android 4.4-es verziót futtató egyéb telefonokon is előfordulhat, hogy az applikáció nem használható. 
 8. Amennyiben lehetősége van próbálja meg más mobil készüléken a bejelentkezést! 
 9. A KRÉTA mobil alkalmazásokkal csak az elektronikus ellenőrzőbe - szülőként vagy tanulóként - lehet belépni! Az tanári rendszerhez jelenleg nincs mobil applikáció, ezért az elektronikus naplóba tanárként nem lehet a mobil alkalmazásokkal belépni!
 10. Ha az iskola nem használja még a KRÉTA elektronikus naplóját vagy nem engedélyezte a tanulói, szülői hozzáféréseket, akkor a KRÉTA mobil applikáció sem használható!
 11. Abban az esetben ha megváltoztatta a jelszavát az elektronikus ellenőrzőben akkor az új jelszóval a mobil applikációba 5-10 perccel később fog tudni csak bejelentkezni, ezért a jelszómódosítás után kérjük várjanak egy kis időt!
 12. Abban az esetben ha pl. csak a mobil alkalmazásba lehet belépni, de a webes felületen nem, akkor valószínűleg egy korábbi jelszó az érvényes a rendszerben. A mobil applikáció eltárolja a felhasználói jelszót, így előfordulhat, hogy a mobil alkalmazásban korábban eltárolt jelszó az érvényes. Ilyen esetben a webes belépést meg kell próbálni a korábbi jelszóval. 
 13. Ha csak a webes felületen lehet belépni a programban, de a mobil applikációval nem, akkor azt javasoljuk, hogy töröljék a mobil alkalmazásban a létrehozott profilt, majd az új a webes felületen működő adatokkal (felhasználónév, jelszó) hozzuk létre újra a tanulói profilunkat. 
 14. Bizonyos készülékeken (főleg Samsung telefonok esetében) előfordulhat, hogy az alkalmazás törlése- az esetleges újratelepítés előtt- nem törli a profiladatokat, ezért a telepítés után sem sikerül belépni a rendszerbe. Ilyen esetben javasoljuk, hogy az itt leírtak alapján végezzük el a KRÉTA alkalmazás eltávolítását

KRÉTA e-Napló használata

Kérjük figyeljenek arra, hogy a KRÉTA elektronikus naplóját még nem minden iskola használja. Abban az esetben ha nem kaptak az iskolától belépési adatokat ill. sem a mobil, sem pedig a webes alkalmazásból nem tudnak bejelentkezni, akkor érdeklődjenek a gyermekük iskolájában, hogy az intézményben bevezetésre került-e az e-napló ill. a szülők, tanulók számára elérhető-e az elektronikus ellenőrző. Ha az intézmény még nem aktiválta a tanulók, szülők hozzáférését, akkor a mobil applikációt még nem lehet használni!

Használhatok-e más alkalmazást a KRÉTA ellenőrzőhöz? 

Abban az esetben ha az alkalmazásboltokban olyan applikációk jelennek meg, amelyek a bármely módon a KRÉTA rendszerhez kapcsolódnak,  az eKRÉTA Informatikai Zrt. felhívja a szoftver gyártójának a figyelmét arra, hogy az alkalmazás megjelenésében, színvilágában vagy logójában nem utalhat a hivatalos KRÉTA dizájnra, továbbá az alkalmazás leírásában fel kell tüntetnie, hogy a szoftver nem hivatalos KRÉTA alkalmazás. Szeretnénk ugyanakkor felhívni a felhasználóink figyelmét arra, hogy a nem hivatalos KRÉTA alkalmazások igen komoly biztonsági kockázatot jelentenek a felhasználóira nézve, így az eKRÉTA Informatikai Zrt. nem ajánlja ezen szoftverek használatát, ill. az elhárít minden felelősséget az ezen applikációk használatával kapcsolatosan. 

Használható-e tableten az alkalmazás?

A KRÉTA Ellenőrző mobil applikáció - megfelelő verziójú operációs rendszerrel rendelkező - tableten is használható, azonban előfordulhat, hogy bizonyos készülékeken nem tökéletesen működik. Ha táblagépükön nem tudják használni, akkor jelezzék ezt Ügyfélszolgálatunkon a tablet pontos típusának ill. az operációs rendszer verziójának megírásával. 

Hogyan lehet új profilt létrehozni a mobil alkalmazásban?

 Az új profil létrehozásának leírását ide kattintva olvashatja el!

Új profil

A mobil alkalmazás első indítását követően, az ellenőrzőbe való belépéshez, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint a diák intézményének nevére.

KRÉTA Ellenőrző

FIGYELEM! A KRÉTA Ellenőrző alkalmazásokkal a gondviselői hozzáféréssel a KRÉTA SZÜLŐKNEK, míg tanulói hozzáféréssel a KRÉTA TANULÓKNAK alkalmazásba a szülők és tanulók tudnak belépni a KRÉTA rendszerébe. Az alkalmazásból a tanári elektronikus naplóba vagy az adminisztrációs rendszerbe nem lehetséges a belépés!

A profil létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Töltse ki a felhasználónév és jelszó mezőket, majd érintse meg az ’Intézmény’ feliratot!

 

2. A listából tallózza ki a diák intézményét. A képernyő tetején található keresősáv kiválasztásával az adott intézményre tud keresést indítani. A lista tartalma lefelé húzással frissíthető.

 

3. Amennyiben minden adatot kitöltött - a ’BEJELENTKEZÉS’ feliratú gomb aktívvá válik - és ezt követően indíthatja a bejelentkezést.


Internetkapcsolat

Figyelem! A mobil alkalmazás első indításkor, az intézménylista betöltéséhez, valamint a felhasználónév és jelszó hitelesítéséhez, szükség van internetes kapcsolatra!

Sikertelen bejelentkezés esetén, a képernyő alján lévő ’GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK'-et választva, hasznos információkat talál a hiba elhárításával kapcsolatban.

További profil hozzáadása

A mobilalkalmazásban lehetőség van több gyermek adatainak kezelésére is.

 1. Válassza bárhol az adott felhasználót megérintve a jobb felső sarokban található ’Profilok hozzáadása + ’ gombot!
   

2. Új profil rögzítéséhez érintse meg a képernyő jobb felső sarkában található pluszjel ikont!


3. Új diák-profil létrehozásához, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint az intézmény nevére.KRÉTA e-Ellenőrző Android mobiltelefonon - Tanulói profilok
Hogyan tudom az aktuális profil adatait frissíteni a mobil alkalmazásban?

Az adatok frissítése a főoldalon kérhető, egy felülről lefelé irányuló (pull to refresh) mozdulattal.

A profil frissítésének másik módja, a főmenü fejlécében lévő, profil frissítése ikon segítségével.

A sikeres profilfrissítést követően, a főmenü alján látható a frissítés pontos időpontja.

Hogyan kezelhetem több gyerekem adatait az applikációban?

A mobil applikációban lehetőség van több gyerek adatainak kezelésre is. 

 Ide kattintva elolvashatja, hogy hogyan lehet több profilt is létrehozni az alkalmazásban!

Új profil

A mobil alkalmazás első indítását követően, az ellenőrzőbe való belépéshez, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint a diák intézményének nevére.

KRÉTA Ellenőrző

FIGYELEM! A KRÉTA Ellenőrző alkalmazásokkal a gondviselői hozzáféréssel a KRÉTA SZÜLŐKNEK, míg tanulói hozzáféréssel a KRÉTA TANULÓKNAK alkalmazásba a szülők és tanulók tudnak belépni a KRÉTA rendszerébe. Az alkalmazásból a tanári elektronikus naplóba vagy az adminisztrációs rendszerbe nem lehetséges a belépés!

A profil létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Töltse ki a felhasználónév és jelszó mezőket, majd érintse meg az ’Intézmény’ feliratot!

 

2. A listából tallózza ki a diák intézményét. A képernyő tetején található keresősáv kiválasztásával az adott intézményre tud keresést indítani. A lista tartalma lefelé húzással frissíthető.

 

3. Amennyiben minden adatot kitöltött - a ’BEJELENTKEZÉS’ feliratú gomb aktívvá válik - és ezt követően indíthatja a bejelentkezést.


Internetkapcsolat

Figyelem! A mobil alkalmazás első indításkor, az intézménylista betöltéséhez, valamint a felhasználónév és jelszó hitelesítéséhez, szükség van internetes kapcsolatra!

Sikertelen bejelentkezés esetén, a képernyő alján lévő ’GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK'-et választva, hasznos információkat talál a hiba elhárításával kapcsolatban.

További profil hozzáadása

A mobilalkalmazásban lehetőség van több gyermek adatainak kezelésére is.

 1. Válassza bárhol az adott felhasználót megérintve a jobb felső sarokban található ’Profilok hozzáadása + ’ gombot!
   

2. Új profil rögzítéséhez érintse meg a képernyő jobb felső sarkában található pluszjel ikont!


3. Új diák-profil létrehozásához, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint az intézmény nevére.KRÉTA e-Ellenőrző Android mobiltelefonon - Tanulói profilok
Az egyes gyerekekhez tartozó profilok után lehetősége van az alkalmazásban egyszerűen váltani a profilok között is. 

 Ide kattintva elolvashatja, hogy hogyan lehet profilokat váltani a mobil applikációban!

Több gyermek adatainak – több profil - közti váltáshoz kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyissa meg az aktív felhasználót megérintve a "Felhasználónevet" !

2. A listából válassza ki a váltani kívánt profilt! 

3. A profilváltást követően a visszanyillal az alkalmazás visszalép a kiindulási felületre, ahonnan a profilváltást kezdeményezte.
KRÉTA e-Ellenőrző Android mobiltelefonon - Tanulói profilok

Hogyan küldhető e-mail az osztályfőnök részére a mobil applikációban?

Email akkor küldhető az Osztályfőnök részére, ha az beállításra került a KRÉTA oldalon. Ha nincsen email cím megadva az Osztályfőnöknek, akkor a funkció nem elérhető a mobil készüléken. Fontos tudni, hogy az email címek létezését (formai ellenőrzést leszámítva) ilyen szempontból semmi sem ellenőrzi, azaz előfordulhat elgépelés, és olyan eset, hogy a KRÉTA oldalon rossz címet adnak meg és ilyen esetben az email üzenet nem ér célba. 

Az Osztályfőnök értesítése funkció inaktív a programomban. Miért? 

Osztályfőnök értesítése menüpont mindig látható, csak inaktív abban az esetben, ha nincs megadva a publikus emaile és telefonszáma az osztályfőnőknek. Az osztályfőnökök a KRÉTA rendszerben a saját beállításaiknál adhatják meg azokat a publikus elérési adatokat, ahova a szülő e-mailt vagy SMS-t tud küldeni. Ha ezeket az adatokat az osztályfőnök nem állította be, akkor ez a funkció inaktívan jelenik meg. 

A mobil applikációban minden olyan funkció elérhető mint a webes felületen?

A mobil applikáció nem minden olyan funkciót tartalmaz amely a webes alkalmazásból elérhető ill. vannak olyan funkciók is (pl. e-mail küldése) amelyek csak a mobil alkalmazásban használhatók. 

Működik-e iPAD táblagépeken a KRÉTA applikáció?

Igen, a KRÉTA alkalmazás használható iPAD táblagépeken is. 

Van különbség az Androidos és a IOS alkalmazások között? 

Nincs. A KRÉTA mobil applikációk azonos funkcióval rendelkeznek mindkét platformon. A frissítések időbeni eltérése miatt azonban előfordulhat, hogy egy frissítés korábban jelenik meg az Androidos platformra.