Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Current »

A középfokú intézménybe történő beiratkozás e-Ügyintézésen belüli adminisztrálásának az előfeltétele, hogy az intézményi rendszerben a következő tanévre beiratkozott tanulók adatai a KRÉTA Adminisztrációs moduljában a KIFIR-import menüpontban importálásra kerüljenek.

FIGYELEM! A KIFIR-ből exportált táblázat feltöltéséhez az Adminisztrációs modulban a tanévkijelző legördülő menüben (a főmenüsor bal felső sarkánál található lefelé mutató kis fekete nyil) át kell váltani a 2020_2021_es tanévbe (ekkor kék színűre vált a modul fejléce), majd az Importálások főmenüpontban végezhető el a feltöltés:

Az importálás során megnyíló ellenőrző ablakban célszerű ellenőrizni az importálandó adatokat:

 Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / törvényes képviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket, amelyeket egyesével kiválasztva Teendők-fülön végezzük el azokat a résztevékenységeket, amelyek a beiratkozáshoz szükségesek.

(Az ügyirat megnyitása az ügyiratszámot tartalmazzó sorra rákattintva végezhető el)

Amikor végeztünk a résztevékenység elvégzésével a résztevékenység sorának végén található jelölőnégyzetet bepipáljuk. A résztevékenységek elvégzése több munkamenetben is elvégezhető, de a munkamenet(ek) végén ne felejtsük el a  - gombra kattintva a rögzített adatainkat elmenteni:

A feladat-listában található linkekre kattintva, közvetlenül a KRÉTA-rendszer azon felületeire juthatunk, ahol az adott a középfokú beiratkozáshoz szükséges résztevékenységet tudjuk elvégezni. A KIR-rendszerben történő adatrögzítéshez a link a KIR-rendszer belépő oldalára navigál.

A beiratkozással kapcsolatos összes teendőnk elvégzését követően a Határozat-fülön tudjuk a beiratkozási kérelmet lezárni a kérelem elfogadásával vagy elutasításával.

A döntésünket meghozva a  - gombra kattintva tudjuk véglegesíteni a beiratkozási folyamatot határozat meghozatalával. Amennyiben a  - gombra kattintunk, akkor a döntést követően már nincs lehetőségünk további dokumentumot csatolni az ügyirathoz és a beiratkozási ügy lezárul, a továbbiakban a kezdőképernyő Folyamatban lévő ügyek- táblázatban az adott beiratkozási ügy csak abban az esetben fog megjelenni, ha bejelöljük, hogy a Lezárt ügyek is jelenjenek meg a táblázatban:  • No labels