Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A jövő tanévi felületen elérhető Osztályok léptetése funkcióval úgy hozhatók létre a következő tanévi felületen az osztályok, hogy az aktuális tanévi osztálybeállítások megmaradnak, azokat újra nem szükséges létrehozni, ezzel sok beállítástól megkímélve a felhasználókat.

A menüpontot megnyitva egy többszekciós, többoszlopos táblázat első szekciójában megjelennek az aktuális tanévi osztályok, Osztály név és Évfolyam adattal.

A táblázat második szekciójában a rendszer javaslatokat tesz, és megjeleníti a léptetés során létrehozandó osztályok esetében az Osztály javasolt neve és Javasolt évfolyam értékekre.

Amennyiben a felhasználók a javasolttól eltérő értékeket szeretnének megadni, vagy a rendszer nem tud felajánlani következő tanévi értékeket, akkor a harmadik szekció Osztály neve és Évfolyam értékeknél a felhasználók szabadon beállíthatják, amit szeretnének a jövő tanévben szerepeltetni.

Az utolsó, negyedik szekcióban található jelölőnégyzetet szükséges a léptetés előtt bejelölni, hogy melyik osztályokat szeretné a felhasználó a jövő tanévben létrehozni, majd az oldal tetején található  gomb megnyomását követően létrejönnek az osztályok korábbi beállításaikkal. 

Ezt követően a tanulók léptetése, Tantárgyfelosztás importálása már a létrehozott osztályokhoz lehetséges lesz.

SZMK jelölés

Az osztályokhoz beállított SZMK (Szülői Munkaközösségi) Tag értékek nem kerülnek léptetésre, azt újra be kell állítani az első szülői értekezleten történő - intézményben szokásos - jelentkezés/megválasztás alapján.

  • No labels