Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A jövő tanévi felületen elérhető Csoportok léptetése funkcióval úgy hozhatók létre a következő tanévi felületen a csoportok, hogy az aktuális tanévi csoportbeállítások megmaradnak, azokat újra nem szükséges létrehozni, ezzel sok beállítástól megkímélve a felhasználókat.

A menüpontot megnyitva egy többszekciós, többoszlopos táblázat első szekciójában megjelennek az aktuális tanévi csoportok, Csoport neve, Évfolyam és Osztálybontás adattal.

A táblázat második szekciójában a rendszer javaslatokat tesz, és megjeleníti a léptetés során létrehozandó csoportok esetében a Csoport javasolt neve, Javasolt évfolyam és Javasolt osztálybontás értékeket.

Amennyiben a felhasználók a javasolttól eltérő értékeket szeretnének megadni, vagy a rendszer nem tud felajánlani következő tanévi értékeket, akkor a harmadik szekció Csoport neve, Évfolyam és Osztálybontás értékeknél a felhasználók szabadon beállíthatják, amit szeretnének a jövő tanévben szerepeltetni.

Az utolsó, negyedik szekcióban található jelölőnégyzetet szükséges a léptetés előtt bejelölni, hogy melyik csoportokat szeretné a felhasználó a jövő tanévben létrehozni, majd az oldal tetején található  gomb megnyomását követően létrejönnek a csoportok korábbi beállításaikkal. 

Ezt követően a tanulók léptetése, Tantárgyfelosztás importálása már a létrehozott csoportokhoz lehetséges lesz.

osztálybontott csoportok léptetése

Az Osztálybontott csoportok léptetéséhez szükséges, hogy először az Osztályok léptetése történjen meg, és csak ezt követően a csoportoké, hogy a rendszer a következő tanévi osztálybontásokat is be tudja automatikusan állítani!