Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mit nevezünk KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulnak (IFM)?

Az Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM) az angol és a német nyelv fejlesztését egyéni tanulásként támogató eszköz, mely egy modern felületen, játékos, érdekes feladatok segítségével biztosítja a nyelvi kompetenciák fejlődését. A Modul részét képezi egy, a tanárok számára kialakított platform (az IFM Tanári Felület), amely a nyelvi feladatok kezelésében (keresés, kiosztás, stb.), a tanulók által végzett tevékenységek ellenőrzésében, koordinálásban nyújt segítséget. Az IFM Tanári Felület a KRÉTA Digitális Kollaborációs Térből (DKT), valamint közvetlenül az Idegennyelvi Felkészítő Modul Tanár Felület weboldaláról is elérhető, a KRÉTA-s bejelentkezési adatokkal. 

Kik használhatják a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modult? 

A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modult a KRÉTA rendszert használó iskolák tanulói, tanárai valamint a Fenntartók munkatársai használhatják. A nyelvtanulási lehetőség minden tanuló, tanár és alkalmazott számára elérhető, továbbá a nyelvtanárok használhatják a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modul Tanári felületét, amely a KRÉTA DKT renszerrel integráltan működve segíti a nyelvi feladatok kezelését. 

Hogyan érhető el a KRÉTA IFM? 

A tanulók és tanárok számára a KRÉTA Digitális Kollaborációs Térből (DKT) érhető el a Idegennyelvi Felkészítő Modul, a Fenntartók munkatársai a KRÉTA Központi rendszerből tudnak bejelentkezni.

A KRÉTA IFM modulba minden felhasználó a saját KRÉTA azonosítójával (felhasználónév, jelszó) tud belépni. 

Tanári belépés:

  1. Nyissa meg a KRÉTA tanári felületét
  2. Belépés: Digitális Kollaborációs Tér (DKT)
  3. Felső menüsorban: Feladatok
  4. Nyelvi feladatok kiválasztása
  5. A képernyő jobb felső sarkában ‘Új nyelvi feladat’ gombbal böngészhető az IFM, alapfoktól felsőfokig terjedő, 3 évnyi angol és német interaktív leckéi között. 

Hogyan tudom használni a KRÉTA IFM modult? 

Az Idegennyelvi Felkészítő Modul használatának megismeréséhez kérjük nézze meg a KRÉTA IFM Videótárban található oktatóvideókat, amelyek bemutatják az IFM modul használatát.