Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA Fenntartási feladatok ellátását támogató elektronikus ügyintézési, munkafolyamat kezelő és nyilvántartó rendszer (röviden: FELTÁR) áttekintése

A KRÉTA Fenntartási feladatok ellátását támogató elektronikus ügyintézési, munkafolyamat kezelő és nyilvántartó rendszer (röviden FELTÁR) modul a „Digitális szakadék csökkentése” című projekt nyilvántartási és karbantartási folyamatainak informatikai támogatását biztosító - a szakképzésben használt KRÉTA rendszerekkel integráltan működő - szoftvermodul.  A projekt keretén belül azon szakképzésben oktatók juthattak tabletekhez, akik elvégezték a projektben előírt alábbi két e-Learning képzést:

  1. A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIÁK BEÉPÍTÉSE A PEDAGÓGIAI FOLYAMATBA.
  2. A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIÁK GYAKORLOTT, KREATÍV ALKALMAZÁSA A PEDAGÓGIAI FOLYAMATBAN.

Nem ismeri még a KRÉTA rendszert? 

KRÉTA adatok betöltése és kezeléseoldalon részletes leírásokat olvashat arról, hogy milyen módon lehet a KRÉTA rendszerbe feltölteni a tanulók, alkalmazottak adatait, hogyan hozhatja létre az osztályokat, adhatja meg a tanulók gondviselőit ill. állíthatja be a hozzáférési jogosultságokat! 

Ha még nem ismeri a KRÉTA rendszert, akkor célszerű első lépésként megismerkednie ezekkel a műveletekkel ill. kérjük nézze meg a KRÉTA adatok betöltéséről és kezeléséről szóló oktatóvideónkat,továbbá megnézheti a KRÉTA rendszert még nem használó intézményeknek tartott oktatás bemutatójátis, ahol sok hasznos tanácsot is adunk a rendszer kezeléséhez!

Hogyan érem el a FELTÁR modult?

A FELTÁR-Eszköz menedzser, illetve FELTÁR-Eset kezelő jogosultsággal lépjen be az intézményi KRÉTÁ-ba, majd az Eszköz ügyintézés menüben az Átjelentkezés szövegmezőre kattintson. Így tud a KRÉTA rendszerből átjelentkezni a FELTÁR modulba.

Mit kell ellenőrizni a KRÉTA rendszerben a FELTÁR modul helyes működéséhez? 

A KRÉTA Fenntartási feladatok ellátását támogató elektronikus ügyintézési, munkafolyamat kezelő és nyilvántartó rendszer helyes működéséhez a KRÉTA rendszerben fontos ellenőrizni, hogy helyesen vannak-e beállítva a oktatók személyes adatai, illetve munkakörei. A KRÉTA adatok ellenőrzése oldalunkon részletesen leírjuk, hogy milyen adatokat ellenőrizzenek a KRÉTA rendszerükben!

Hogyan tudom a KRÉTA FELTÁR modulban adminisztrálni az Eszköz használatba adását? 

Ide kattintva lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy a KRÉTA FELTÁR modulban milyen feladatokat kell végrehajtani a FELTÁR - Eszköz-menedzser jogosultsággal rendelkező felhasználónak az eszközök kiosztásakor. Fontos tudni, hogy a FELTÁR modulba csak nevesített felhasználók (alkalmazottak) léphetnek be, az alapértelmezett "admin" felhasználó nem tud belépni az eszközök ügyintézésébe!

Hogyan tudok dokumentumokat feltölteni a FELTÁR modulba? 

Az eszközzel kapcsolatos dokumentumokat (pl. visszavételi jegyzőkönyv, meghatalmazás) a Használatba adott eszközök menüpontban van lehetőségünk feltölteni. A feltöltési folyamat leírását ide kattintva olvashatják el.