Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mi a funkciója a telephelyeknek? 

A KRÉTA Duális modulban megkülönböztetünk székhely ill. telephely típusú szerzetei egységeket. A duális képzőhelyet (székhelyet) csak az intézményi (iskolai) KRÉTA adminisztrátor tud létrehozni, telephelyeket viszont a duális adminisztrátor is rögzíthet a rendszerben.  A telephelyeket nem kötelező felvinni a duális modulba, ennek csak olyan - nagyobb méretű, földrajzilag jelentős mértékben eltérő helyszíneken képzéseket folytató - cégek esetében javasoljuk, ahol fontos lehet a csoportok, oktatók, helyszínek telephelyekre történő szegregálása. 

Fontos tudni!

A duális képzőhely székhelyét csak az intézményi KRÉTA adminisztrátor tudja létrehozni!

A telehelyek létrehozása nem kötelező a rendszerben, abban az esetben ha a képzőhely nem rendelkezik telephellyel vagy nem kívánja megbontani a képzését a székhelye és telephelyei között akkor a telephelyeket nem kell létrehoznia a duális modulban. Ugyanakkor - főleg nagyobb, több földrajzilag távol levő telephelyek esetében - számos előnnyel járhat ha a telephelyeket is kezeljük a rendszerben. 

Tipp

A telephelyek rögzítése után lehetőség van arra, hogy a duális csoportokat, oktatókat, helyszíneket stb. a telephelyekhez is hozzárendelni, valamint a duális képzőhelyi adminisztrátori jogosultságot telephelyi szinten is kiosztani. Abban az esteben ha egy duális képzőhelyi adminisztrátor csak a telephelyhez van rögzítve, abban az esetben csak a telephelyhez tartozó további adatokat (pl. csoportok, oktatók, órarendek, helyszínek stb.) kezelheti. Abban az esetben viszont, ha a képzőhelyi adminisztrátor a székhelyhez van rögzítve, akkor a székhelyhez és az összes telephelyhez rendelt adatokat is kezelheti. 

Hasonlóan ha a tanulókat, oktatókat, csoportokat egy adott telephelyhez rögzítjük, akkor a program a tanulók csoportba sorolását, a duális oktatók csoporthoz rendelését csak az egyező telephely szerint engedélyezi. Abban az esetben, ha pl. egy oktató több telephelyen is tart képzést, akkor az oktatót a székhelyhez rendeljük, így valamennyi telephelyen levő csoporttal összerendelhetővé válik. 

Telephelyek rögzítése

A duális képzőhely telephelyének létrehozásához kattintson a DUÁLIS KÉPZÉS - DUÁLIS KÉPZŐHELYEK menüpontra!

A Duális képzőhelyek menüpont megnyitása után a duális képzőhely székhely adatai láthatóak, amelyeket az iskola KRÉTA adminisztrátora rögzített. 

Ha az adott szervezethez tartozik egy vagy több telephely is, akkor azt nem székhely típusú duális képzőhelyként kell rögzíteni. A  funkciógombbal egy új telephely felvétele lehetséges, ahol a kötelezően kitöltendő adatok:

  • a duális képzőhely telephelyének a neve,
  • duális képzőhely telephelyének a címe
  • és a helyszín típusa, amelynél - az alapértelmezett telephely mellett - az egyéb foglalkoztató is választható.

A MENTÉS gomb megnyomása után a telephely rögzítésre kerül.

A duális képzőhely telephelyeit a duális képzőhely neve mellett található  ikonra kattintva lehet lenyitni és megtekinteni.  A telephelyek rögzítése után lehetőség van duális csoportokat, oktatókat, helyszíneket stb. a telephelyekhez hozzárendelni, valamint a duális képzőhelyi adminisztrátori/napló jogosultságot telephelyi szinten is kiosztani. A telephelyek listáját a DUÁLIS KÉPZŐHELYEK  menüpontban a képzőhely neve melletti  ikonra kattintva lehet lenyitni és az adatokat ellenőrizni ill. szerkeszteni, törölni. 

Telephely szerkesztése

A telephely adatait bármikor szerkesztheti a telephely jobb szélén található  ikonra kattintva. 

Telephely törlése

Ha már nincs szükség az adott duális képzőhely telephelyére, akkor törölhetők, de fontos tudni csak abban az esetben törölhető, ha nincs hozzárendelve duális tanuló, duális csoport vagy nem rendelkezik más egyéb duális elem (pl. helyszín) kapcsolattal. A törléshez kattintson a telephely jobb szélén található  ikonra, majd erősítse meg a törlési szándékát.

Fontos tudni

Telephelyet csak akkor lehet törölni a rendszerben, ha nem tartozik hozzá további kapcsolódás (tanuló, oktató, helyszín, csoport stb.)!