Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A HALADÁSI NAPLÓ menüpontban két funkció áll rendelkezésére a duális oktatónak: Napló kitöltése és Nem naplózott foglalkozások.

Haladási napló-Napló kitöltése

A "Napló" jogosultsággal rendelkező duális oktató feladata a foglalkozások, a duális tanulók mulasztásainak rögzítése. A napló felületen piros színnel (nem naplózott óra) látható órára kattintva végezhető el a naplózás. 

A kattintás után a felugró ablak adatai közül a tanulási egység, tanulási elem mezőket kell kitölteni a legördülő menük segítségével. (A tanulási elem manuálisan is kitölthető.) A tanulók jelenlétének ellenőrzése után a duális oktató kiválasztja a "Jelenlét", "Hiányzás", "Pótlás", Szabadság", "Keresőképtelenség" gombok közül a megfelelőt. Ha a tanuló késett, akkor a késés percei is rögzíthetők a felületen. Ha az adott foglalkozás elmaradt, akkor a foglalkozásra kattintva az "Elmaradt foglalkozás" gombot kell választani. A "MÉGSE" gombbal a műveletek változtatások nélkül megszakíthatók.

Fontos tudni!

A 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról 228/A. § -a alapján a Pótlás csak az egybefüggő szakmai gyakorlatnál alkalmazható.

Amennyiben a tanulónak nem kell részt vennie a duális foglalkozáson, akkor a Foglalkozás naplózása előtt kattintsuk ki mind a Jelenlét, mind a Hiányzás gombot. 

A szükséges módosítások után a "Foglalkozás naplózása" gombra kattintva naplóztuk az adott foglalkozást. Ebben az esetben az órarendben a foglalkozás színe zöld színű lesz.

A naplózott "Foglalkozásra" kattintva módosítások végezhetők el. A "NAPLÓZÁS VÁLTOZTATÁSAINAK MENTÉSE" gombra kattintva a "Foglalkozás" módosításai rögzíthetők. 

Ha az adott foglalkozás naplózási adatait szeretnénk törölni, akkor a "NAPLÓZÁSI ADATOK TÖRLÉSE" gombbal végezhetjük el. A "MÉGSE" gombbal a műveletek változtatások nélkül megszakíthatók.

Nem naplózott foglalkozások

A HALADÁSI NAPLÓ funkciómenü NEM NAPLÓZOTT FOGLALKOZÁSOK menüpontjában a duális oktató naplózásra váró duális foglalkozások listája látható. 

 ikonra kattintva a nem naplózott foglalkozás adatlapján el tudjuk végezni a szükséges naplózási feladatokat.

A FOGLALKOZÁS NAPLÓZÁSA gombbal elvégezhető a szüskéges naplózási teendő. Ha a foglalkozást az oktató nem tartotta meg, akkor az ELMARADT FOGLALKOZÁS gomb megnyomása után a foglalkozás adatai kihúzottak lesznek az órarendi felületen.