Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.


Mik azok az Üzenőfalak? 

A KRÉTA Digitális Kollaborációs Térben számos kommunikációs lehetőség áll rendelkezésedre, amelyek segítségével a tanáraiddal és diáktárasaiddal is tudsz üzeneteket váltani. Az üzenőfalakra olyan üzeneteket írhatsz, amelyet a tanáraid és a diáktársaid is láthatnak és ott válaszolhatnak. Az üzenőfalak kapcsolódhatnak tanárokhoz, munkaterekhez, tanórákhoz, de akár feladatokhoz is. A továbbiakban áttekintjük, hogy milyen üzenőfalak vannak a DKT-ban. 

Milyen szabályokat tartsak be az üzenetek küldésénél?

Az üzenőfalakra írt üzeneteket a tanárod mellett diáktársaid is olvashatják, tehát kérjük, hogy az alábbi szabályokat mindig tartasd be:

 • Gondold végig, hogy az általad írt üzenet mindenki számára fontos információt tartalmaz? 
 • Igyekezzél mindenki számára érthetően fogalmazni!
 • Soha ne írjál másokat sértő üzeneteket! Ne írj heves leveleket és ne is válaszolj ilyenekre!
 • Sohe ne káromkodj, ne írj trágárul! Ennek súlyos következményei lehetnek!
 • Legyél tisztelettudó tanáraiddal és diáktársaiddal!
 • A Kollaborációs Tér a munkára való, ide csak az iskolai dolgaiddal kapcsolatos üzeneteket írjál!
 • Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is!
 • Az üzenőfalak rövid, tömör üzenetek kezelésére alkalmasak! Legyél lényegretörő!

Milyen üzenőfalak vannak? 

Az üzenőfalaknak többféle típusa is van a Kollaborációs Térben, de működésük minden esetben hasonló, üzeneteket tudsz írni ide és olvashatod a mások által írt üzeneteket.

Az üzenőfalak két fő csoportba oszthatók:

 1. A tanári üzenőfalakra írt üzeneteket a tanár és az összes általa tanított diák olvashatja és írhat ide.
 2. munkaterekhez, atanórákhoz, aházi feladatokhoz, és azórai feladatokhozis tartoznak üzenőfalak. Az oda írt üzeneteket csak a tanárod, valamint az osztály-, vagy csoporttársaid olvashatják és csak ők írhatnak ezekre az üzenőfalakra. 

Az üzenőfalak mellett a Kollaborációs Térben kezdeményezhetsz tanáraiddal privát beszélgetéseket is, amelyeket csak te és tanárod láthat!

Mikor írjak üzenetet a tanári üzenőfalra?

A tanári üzenőfalakon minden téged tanító tanárnak írhatsz üzeneteket, de fontos tudnod, hogy ezeket az üzeneteket minden tanuló láthatja! A tanári üzenőfalak elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a tanárok egyszerűen és gyorsan üzenhetnek az összes általuk tanított diáknak. Csak akkor írjál a tanári üzenőfalra ha az minden diákot érint az üzeneted! Abban az esetben ha olyan üzenetet akarsz írni, amelyet csak az osztály-, vagy csoporttársaiddal szeretnél megosztani, akkor inkább a munkatereid vagy tanóráid üzenőfalán írjál üzenetet!

Hogyan tudom megnézni a tanári üzenőfalakat? 

A tanári üzenőfalakat a belépés után a felső sorban található ÜZENŐFAL menüpontra kattintva tudod megnézni! Ezen a felületen láthatod a korábbi privát beszélgetéseidet is, továbbá kiválaszthatod azt a tanárt, akinek meg szeretnéd nézni az üzenőfalát!

 

Mit jelent a korábbi privát beszélgetéseim?

A szöveg alatt a tanáraiddal korábban elkezdett privát beszélgetéseket nézheted meg vagy folytathatod. 

Mikor aktív és mikor inakítv egy tanárom? 

Ha a tanárod még egyszer sem lépett be a Kollaborációs Térbe, akkor az INAKTÍV TANÁROK szöveg alatt jelenik meg. Ezeknek a tanáraidnak még nem tudsz üzenetet küldeni vagy velük privát beszélgetést kezdeményezni.

Ki láthatja a tanári üzenőfalra írt üzenetemet?

A tanári üzenőfalra írt üzeneteket a kiválasztott pedagógus által tanított összes diák láthatja! Abban az esetben ha olyan üzenetet akarsz írni, amelyet csak az osztály-, vagy csoporttársaiddal szeretnél megosztani, akkor inkább a munkaterek üzenőfalán írjál üzenetet!

Hogyan választhatom és nézhetem meg egy tanár üzenőfalát? 

Egyszerűen kattints a kiválasztott tanár nevére vagy a tanár paneljén az  gombra!

Beírtam az üzenetemet, megnyomtam az ENTER gombot is, de nem látom az üzenőfalon. Mit tegyek?

Várjál egy kicsit! A program automatikusan lekérdezi a beérkezett üzeneteket, így pár másodperc múlva biztosan megjelenik az üzeneted!

Véletlenül rossz helyre írtam az üzenetemet. Hogyan tudom törölni? 

Az üzenetedet az üzenet címsorának jobb szélén található ikonra  kattintva tudod törölni. De nem árt tudnod, hogy a diáktársaid nem, de a tanárod ettől függetlenül látni fogja a törölt üzenetedet! 

Eltűnt egy korábbi üzenetem! Mi történt?

Tudnod kell, ha nem odaillő üzenetet írsz az üzenőfalakra, akkor a tanárod ezeket törölheti! Ha eltűnik egy korábbi üzeneted, akkor minden bizonnyal a tanárod törölte azt!

Mit tegyek, ha csak a tanáromnak szeretnék üzenetet küldeni?

Ha olyan üzenetet szeretnél küldeni, ami csak a tanárodnak szól, akkor használd a PRIVÁT BESZÉLGETÉS funkciót. A privát beszélgetést a tanári üzenőfalon a képernyő jobb szélén található  gombra kattintva tudsz kezdeményezni, vagy a TANÁR ÜZENŐFAL KIVÁLASZTÁSA lapon a kijelölt tanárnál a  gombra kattints!A privát beszélgetések funkcióról ide kattintva olvashatsz részletes útmutatót!

Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Üzenőfalak bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Üzenőfalak bemutatása