Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A gondviselők belépési adatait, a felhasználónév-jelszó párost, a 'Nyilvántartás/Tanulók' menüpontban lehet megadni, a választott diák adatai között, a 'Gondviselő'-fülön, a gondviselő adatai között, vagy a jelzett menüpontban a  funkciót választva. Ezeken a megoldási lehetőségeken kívül még lehetőségünk van importálással is megadni, vagy megváltoztatni a gondviselők belépési adatait.

Első lépésként ki kell exportálni a rendszerben levő gondviselők aktuális adatait, vagy letölteni a sablon fájlt, hogy a módosításokat, az új információkat egy Excel táblázatban adhassuk meg, amelyet később vissza tudunk importálni a KRÉTA rendszerbe. Ehhez kattintsunk az  gombra, majd mentsük el vagy nyissuk meg a megjelenő táblázatot. Az aktuális adatok exportjának táblázatában nem jelennek meg a gondviselők által megadott egyedi, titkos jelszavak.


A táblázat szerkezete

A táblázat szerkezetén nem szabad változtatni pl. új oszlopokat beszúrni, különben nem fogjuk tudni importálni a módosított fájlt! Ne vegyen fel új sorokba, új gondviselőket sem!


Ha elvégeztük a szükséges adatok megadását, módosítását az Excel táblázatban, akkor mentsük el azt egy megfelelő helyre, megfelelő néven. Térjünk vissza a KRÉTA rendszerbe, és a  gombra kattintva válasszuk ki az előbb elmentett táblázatot. Kattintsunk az  gombra.


Hiba az importálás közben

Ha a rendszer nem tudja importálni a fájl, mert valamilyen hibát talált benne a feldolgozása során, akkor hibaüzenetet kapunk, amely alapján javíthatjuk a táblázatunkat, és újra megpróbálhatjuk importálni.