Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
 Ha inkább egy rövid videóban nézné meg a funkció bemutatását, akkor kattintson ide! (a videóban 6:33-tól látható a Profilkezelés rész)


Hogyan kezelhetjük több gyermekünk adatait a KRÉTA mobil applikációban? 

A KRÉTA mobil alkalmazás képes egyszerre több tanulóhoz tartozó profilt is kezelni. Bejelentkezhetünk egyszerre akár több különböző intézményhez tartozó KRÉTA-felhasználó elektronikus ellenőrző profiljába is, mely profilok között a váltás kijelentkezés nélkül pár érintéssel elvégezhető.


Az alkalmazás segítségével a bejelentkezett tanulókhoz tartozó elektronikus naplóba rögzített információkról (pl.: mulasztások, értékelések, beírások, ...stb.) értesítéseket is fogadhatunk.  A továbbiakban áttekintjük, hogy hogyan lehet profilokat létrehozni, módosítani vagy törölni az alkalmazásban. 

Új profil létrehozása

A mobil alkalmazás első indítását követően, az ellenőrzőbe való belépéshez, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint a diák intézményének nevére.

Fontos tudni!

A KRÉTA mobil alkalmazásokkal a szülői, gondviselői hozzáféréssel a KRÉTA SZÜLŐKNEK, míg tanulói hozzáféréssel a KRÉTA TANULÓKNAK alkalmazásba a szülők és tanulók tudnak belépni a KRÉTA rendszerébe. Az alkalmazásból a tanári elektronikus naplóba vagy az adminisztrációs rendszerbe nem lehetséges a belépés!

A profil létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket. 

Töltse ki a felhasználónév és jelszó mezőket, majd érintse meg az Intézmény feliratot! 

A KRÉTA mobil alkalmazásba ai azzal a tanulói vagy szülői felhasználónévvel és jelszóval kell belépnie mint a webes felületen. A listából keresse ki a diák intézményét!

A képernyő tetején található keresősáv kiválasztásával az adott intézményre tud keresést indítani. A lista tartalma lefelé húzással frissíthető.Amennyiben minden adatot kitöltött - a ’BEJELENTKEZÉS’ feliratú gomb aktívvá válik - és ezt követően indíthatja a bejelentkezést. A mobil alkalmazás első indításkor, az intézménylista betöltéséhez, valamint a felhasználónév és jelszó hitelesítéséhez, mindig szükség van internetes kapcsolatra! A jelszavát elmentheti a telefonján az alkalmazásban, így ha ismételt nejelentkezésre van szükség, akkor a program megjegyzi a jelszót. Sikertelen bejelentkezés esetén, a képernyő alján lévő GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK-et választva, hasznos információkat talál a hiba elhárításával kapcsolatban.

További profil hozzáadása

A mobilalkalmazásban lehetőség van több gyermek adatainak kezelésére is.

 1. Válassza bárhol az adott felhasználót megérintve a jobb felső sarokban található ’Profilok hozzáadása + ’ gombot!

 2. Új profil rögzítéséhez érintse meg a képernyő jobb felső sarkában található pluszjel ikont!

 3. Új diák-profil létrehozásához, szüksége lesz az iskolától igényelt felhasználói névre, jelszóra valamint az intézmény nevére.

Profilok váltása

Több gyermek adatainak – több profil - közti váltáshoz kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg az aktív felhasználót megérintve a "Tanuló nevét"!
 2. A listából válassza ki a váltani kívánt profilt! 

 3. A profilváltást követően a visszanyillal az alkalmazás visszalép a kiindulási felületre, ahonnan a profilváltást kezdeményezte.

Profil frissítése

Az aktuális profil adatainak frissítéséhez, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg a főmenüt, majd húzza lefelé a főoldalt, amíg a betöltést jelző "homokóra" meg nem jelenik.

 2. A profil frissítésének ideje alatt, egy kör alakú folyamatjelző indikátor látható, a főmenü közepén.

 3. A profil frissítésének végén a folyamatjelző eltünik, a friss információk megjelennek a felületeken.

Profil eltávolítása

A profil eltávolításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Válassza a ’Profilok szerkesztése’ menüpontot!

 2. A törölni kívánt profilnév kiválasztásával indíthatja a törlést!

 3. A felhasználói profilkártya sarkában található "kuka" - TÖRLÉS gombbal indíthatja a diák összes adatának végleges törlését az adott készülékről!

Amennyiben ismételten le szeretné tölteni a diák adatait a készülékére, abban az esetben válassza a képernyő jobb felső sarkában található pluszjel ikont! Az összes profil eltávolítása után az applikáció, az első indításkor látható, profil létrehozása oldalt nyitja meg, ahol lehetőség van a belépéshez szükséges adatok megadására!