Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Fontos tudni!

Kérjük, hogy a KRÉTA rendszerből generált oktatási dokumentumokat (pl. osztálynaplók, csoportnaplók, értesítők stb.) a Poszeidon rendszerében ne zárják le és ne sztornózzák, mert ebben az esetben a dokumentumok korábbi kapcsolatai elveszhetnek és ez hibás logokai működést okozhat!

Iktatás

Egy KRÉTÁban generált dokumentum iktatását a következőképen tudjuk elvégezni.

Lépjünk be a KRÉTA rendszerbe adminisztrátori jogosultsággal, majd a „Dokumentumok” menübe.

Jelöljük ki azt a dokumentumot, amit iktatni szeretnénk. (pl. osztálynapló).

Válasszuk ki az osztályt vagy osztályokat.

Ezután pipáljuk be az „Iktatás” jelölőnégyzetet, majd nyomjunk rá a „Letöltés” gombra.

Ekkor a két rendszer kommunikációja során a Poszeidon leiktatja a dokumentumot, a KRÉTA pedig megjeleníti a Poszeidon által adott iktatószámot, és az ügyirat/irat főbb jellemzőit.

Iktatás jelölőnégyzeten kívül bármennyi további paramétert kiválaszthatunk a jelölőnégyzetek bepipálásával, az iktatást tényét nem fogja befolyásolni!

A két rendszer kommunikációja során a Poszeidonban megjelenik az iktatott dokumentum, amit a KRÉTA „Iktatott dokumentumok” füle alatt vissza is tudunk keresni. A KRÉTA megjeleníti a Poszeidon által adott iktatószámot, és az ügyirat/irat főbb jellemzőit.

Keresés

Amikor több ktatott dokumentumot egyszerre szeretnénk letölteni, akkor a sor elején található jelölőnégyzet kipipálása után a sorok felett látható gombra kattintva az iktatott dokumentumok utolsó iktatott verziói egy tömörített, zip állományban töltődnek le a felhasználó eszközére.

A dokumentum nevére és a  kattintva letölthetjük a KRÉTA által generált dokumentumot bármennyiszer, bármikor, amikor a dokumentum státuszánál azt látjuk: Iktatva.

Egy dokumentumnak az iktatás során a dokumentum státuszát tekintve 3 állapota van: Iktatva, Iktatószámra vár és Hibás.

  • Az Iktatva állapotban értelemszerűen Önnek semmi teendője sincs.
  • Iktatószámra vár státuszban azt jelenti, hogy a rendszerek dolgoznak a háttérben. Ha a böngésző frissítés gombjára nyom és a háttérben már lefutott, Iktatva állapotra vált.
  • Amennyiben a KRÉTA bármilyen technikai probléma miatt nem tudja leiktatni a dokumentumot, akkor kapja a Hibás státuszt. Ilyenkor egy Újra ikonra kattintva újra tudja indítani a dokumentum iktatását anélkül, hogy újra kellene generálnia azt. Amennyiben ez mégsem történik meg, Ön a fentebb leírt metódus alapján újra tudja generálni a dokumentumot, minden probléma nélkül.

Keresni az oldalon a bal oldali menüsávban tud a megadott paraméterek alapján a KERESÉS gomb megnyomása után.

Az oldalon a legújabb generált dokumentumot mutatja.

A korábban iktatott dokumentumokat a Dokumentum kategória előtt található menüben találja meg. A Lapozó segítségével Ön az oldalak között tud lapozni, ez segíti a keresést.