Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az általános iskolai beiratkozás (BÁI-folyamat) adminisztrálásának menete intézményi oldalról az e-Ügyintézés - modulba átlépve A Folyamatban lévő ügyek - menüpontból kiindulva végezhető el. 

Figyelem!

A KRÉTA Adminisztrátor-hoz tartozó belépési azonosítókat NEM lehet használni az e-Ügyintézésben! Az e-Ügyintézéshez megszemélyesített belépés szükséges.

(A KRÉTA-rendszer egyéb funkcióinak használatánál is kérjük, hogy NE a KRÉTA Adminisztrátorral végezzék a programhoz tartozó műveleteket, azt csak néhány speciális esetben használják pl. jogosultságok kiosztásakor, rendszerszintű adatmódosításkor).

Ellenőrizzék, hogy az elektronikus ügyeket kezelő munkatársak rendelkeznek-e EÜGYINTÉZŐ jogosultsággal!

Amennyiben a KRÉTA-rendszer Adminisztrációs - moduljának a főmenüsorában nem látható az e-@-Ügyintézés főmenüpont, kérjük ellenőrizni szíveskedjenek, hogy a beiratkozási kérelmeket kezelő felhasználó rendelkezik-e eügyintézői jogosultsággal.

A felvett nebulóknál az Adminisztrációs modulban Fe-(Felvett)-státusz esetén egyes vagy többes kijelölést követően tudunk a nebulók részére felvételi értesítőt generálni a  - gombra kattintva. A sikeres műveletet a tanuló Státusz - oszlopában fekete körben lévő pipa jelzi. Amennyiben a tanuló beiratkozása nem elektronikusan történt meg a rendszerben, akkor ügyiratszámot is generál a program a művelet folyamán:

Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / gondviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket vagy a program által generált ügyiratszámokat a felvett tanulókhoz. Az ügyiratszámra kattintva tudjuk megnyitni az ügyiratot szerkesztésre:

 


Figyelem!

Amennyiben az e-Ügyintézés intézményi beállítások menüpontjában (a bal oldali panelon az utolsó menüpontban) a BAI - folyamathoz nem rendeltünk hozzá egy adott ügyintézőt, akkor a Folyamatban lévő ügyek felületen a táblázat felett található legördülő menüben a Saját ügyeim mutatása - opciót váltsuk át a Minden ügy mutatása - opcióra!

Az ügytípusok ügyintézőhöz történő hozzárendeléséről itt olvashatók további részletes információk:   Az e-Ügyintézés beállításai

A BAI-folyamat esetén a csillaggal megjelölt kötelezően kitöltendő mezőket manuálisan NEM kell kitöltenünk, mert ezt a  - gombra történő rákattintást követően a program automatikusan elvégezte helyettünk. A felület alján található ELŐNÉZET - gombra kattintva tudjuk ellenőrizni, hogy a létrehozott felvételi értesítőben minden adat helyesen szerepel-e. Az ELŐNÉZET megtekintésekor még a dokumentum nem kap iktatószámot (az csak a döntést követően kerül rá a dokumentumra):

Amennyiben a felvételi értesítőn minden adatot rendben találunk, akkor a  - gombra kattintva tudjuk a beiratkozási folyamatot véglegesíteni. A letölthető / kinyomtatható felvételi értesítőre ekkor rákerül az iktatószám illetve az értesítőben megadott tanulói belépési azonosítók is létrejönnek a tanulóhoz hozzárendelve a rendszerben. A végleges dokumentumot a MEGTEKINTÉS - gombra kattintva tudjuk megtekinteni / letölteni pdf - formátumban:

Amennyiben a felvételi értesítőket egyszerre, egy állományban szeretnénk letölteni a rendszerből, akkor kattintsunk a Folyamatban lévő ügyek menüpontban a táblázat alján található linkre:


OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK a beiratkozási kérelmek kezeléséhez:

Az e-Ügyintézés modulban egy adott BAI-ügy Teendők - fülén lehetőségünk van az ügyirat lezárásáig a beiratkozás további részfolyamatait check-listaszerűen nyomon követni, illetve itt tudunk az ügyintézés során keletkezett további dokumentumokat csatolni az ügyiratszámhoz:


A beiratkozással kapcsolatos, folyamatosan frissített Gyakran ismételt kérdések (GYIK) ezen az oldalon találhatók:    GYIK