Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mi az általános iskolai beiratkozás (BÁI-folyamat) adminisztrációjának folyamata?

Az általános iskolai beiratkozás (BÁI-folyamat) adminisztrálását a KRÉTA Adminisztrációs rendszerben és az e-Ügyintézés modulban tudja elvégezni.


Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a BÁI (Beiratkozás Általános Iskolába) adminisztrációval kapcsolatos munkafolyamatokat az alábbi meghatározott sorrendben végezzék el a felületen:

  1. A Nebulók adatainak rögzítése (körzetes nebulók listájának importálásával, illetve a beiratkozási napokon személyesen beiratkozó nebulók KRÉTA Adminisztrációs rendszerbe rögzítésével).
  2. A Nebulók jelentkezési státuszának pontos beállítása (KRÉTA Adminisztrációs rendszer Beiratkozás menüpontjában).
  3. A Nebulók státuszának véglegesítése (KRÉTA Adminisztrációs rendszer Beiratkozás menüpontjában)- a "STÁTUSZOK VÉGLEGESÍTÉSE" gomb mindig csak egy adott naptól érhető el
  4. Felvételi határozatok generálása (KRÉTA Adminisztrációs rendszer Beiratkozás menüpontjában és az e-Ügyintézés menüpontban)- a „HATÁROZATOK GENERÁLÁSA” gomb mindig csak egy adott időszakban érhető el
  5. A Nebulók szinkronizálása a KIR rendszerbe (KRÉTA Adminisztrációs rendszer Beiratkozás menüpontjában). -a "KIR SZINKRON" gomb mindig csak egy adott időszakban érhető el. Felhívjuk figyelmüket, hogy a KIR szinkron csak a „Határozatok generálása” folyamatot követően indítható!

Hogyan érem el a Beiratkozás menüpontot?

A KRÉTA Adminisztrációs rendszerbe belépve az ADATSZOLGÁLTATÁSOK menüpont Rendszeres adatszolgáltatások szekciójában.

Határozat generálása a Beiratkozás menüpontban

A felvett státuszú nebulók esetén az Adminisztrációs modulban Fe-(Felvett)-státusz esetén egyes vagy többes kijelölést követően tudunk a nebulók részére felvételi értesítőt generálni a  - gombra kattintva. A sikeres műveletet a tanuló Státusz - oszlopában fekete körben lévő pipa jelzi. Amennyiben a tanuló beiratkozása nem elektronikusan történt meg a rendszerben, akkor ügyiratszámot is generál a program a művelet folyamán:

Hogyan érem el az e-Ügyintézés modult?

A KRÉTA Adminisztrációs rendszerbe belépve a fenti főmenüsorban érjük el az e-Ügyintézés - modult. 

Figyelem!

A KRÉTA szuperadmin felhasználóval ("admin" felhasználónévvel) NEM tudja használni az e-Ügyintézés menüpontot!

Az e-Ügyintézéshez nevesített felhasználói belépés szükséges.

e-ÜGYINTÉZŐ jogosultság

Amennyiben a KRÉTA Adminisztrációs rendszer főmenüsorában nem látható az e-Ügyintézés menüpont, kérjük ellenőrizni szíveskedjenek, hogy a beiratkozási kérelmeket kezelő felhasználó rendelkezik-e e-ügyintézői jogosultsággal.


Online szülői/gondviselői beiratkozási kérelmek kezelése az e-Ügyintézés modulban

Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek nyitóoldalon találjuk meg a szülők / gondviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket vagy a program által generált ügyiratszámokat a felvett tanulókhoz. Az ügyiratszámra kattintva tudjuk megnyitni az ügyiratot szerkesztésre:

Ügyintéző hozzárendelése

Amennyiben az e-Ügyintézés intézményi beállítások menüpontjában (a bal oldali panelon az utolsó menüpontban) a BÁI - folyamathoz nem rendeltünk hozzá egy adott ügyintézőt, akkor a Folyamatban lévő ügyek felületen a táblázat felett található legördülő menüben a Saját ügyeim mutatása - opciót váltsuk át a Minden ügy mutatása - opcióra!

Az ügytípusok ügyintézőhöz történő hozzárendeléséről itt olvashatók további részletes információk:   Az e-Ügyintézés beállításai

Felvételi értesítők

A BÁI-folyamat esetén a csillaggal megjelölt kötelezően kitöltendő mezőket manuálisan NEM kell kitöltenünk, mert ezt a  - gombra történő rákattintást követően a program automatikusan elvégezte helyettünk. A felület alján található ELŐNÉZET - gombra kattintva tudjuk ellenőrizni, hogy a létrehozott felvételi értesítőben minden adat helyesen szerepel-e. Az ELŐNÉZET megtekintésekor még a dokumentum nem kap iktatószámot (az csak a döntést követően kerül rá a dokumentumra):

Döntéshozás, határozat véglegesítése

Amennyiben a felvételi értesítőn minden adatot rendben találunk, akkor a  - gombra kattintva tudjuk a beiratkozási folyamatot véglegesíteni. A letölthető / kinyomtatható felvételi értesítőre ekkor rákerül az iktatószám illetve az értesítőben megadott tanulói belépési azonosítók is létrejönnek a tanulóhoz hozzárendelve a rendszerben. A végleges dokumentumot a MEGTEKINTÉS - gombra kattintva tudjuk megtekinteni / letölteni pdf - formátumban:

Felvételi értesítők letöltése

Amennyiben a felvételi értesítőket egyszerre, egy állományban szeretnénk letölteni a rendszerből, akkor kattintsunk a Folyamatban lévő ügyek menüpontban a táblázat alján található linkre:

OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK a beiratkozási kérelmek kezeléséhez

Az e-Ügyintézés modulban egy adott BÁI-ügy Teendők - fülén lehetőségünk van az ügyirat lezárásáig a beiratkozás további részfolyamatait check-lista szerűen nyomon követni, illetve itt tudunk az ügyintézés során keletkezett további dokumentumokat csatolni az ügyiratszámhoz:

A beiratkozással kapcsolatos, folyamatosan frissített Gyakran ismételt kérdések (GYIK) ezen az oldalon találhatók:    GYIK