Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Kollégium modult a kollégiumi feladatellátással rendelkező intézmények speciális igényeinek kiszolgálására fejlesztettük. A modullal lehetővé válik, hogy egy összetett intézményekben többes tanulói jogviszonyt kezeljünk, hiszen ez a modul lehetővé teszi a több osztályba tartozást. A modul más, kollégiumi feladatellátásra jellemző specialitást is tartalmaz, így nemcsak összetett intézményeknek, hanem tiszta kollégiumi feladatot ellátó intézmény számára is hasznos.

Kollégium modul bekapcsolása

 A modul bekapcsolásához szükséges, hogy a Nyilvántartás / Intézmény menüpontban a működési (feladatellátási) helyhez beállításra kerüljön a Kollégium vagy Gyermekotthoni feladatok ellátott köznevelési feladat.

A feladat beállítását követően szükséges ki-bejelentkezés után a főmenüsorban megjelenik a Kollégium modul elérhetősége, valamint a rendszerben több változás is végbe megy.

A Kollégium modul funkciói

A Kollégium modulban négy szekcióba bontva (Kollégium tanulói adatok; Aktuális tanév-kollégium osztályok; Aktuális tanév-kollégium csoportok; Besorolások módosítása, javítása) találja meg az alábbi menüpontokat:

A Kollégium modul bekapcsolásával létrejött változások

  1. A Nyilvántartás főmenü Beállítások szekciójának Testreszabás menüpontjában az Intézmény adatkezelési beállítások szekcióban új funkció jelenik meg.

Az új Alapértelmezett ellátott feladat funkció beállítással szabályozható, hogy az intézmény KRÉTA rendszerében mi legyen az alapértelmezett ellátott feladat. A legördülő menüben azok a köznevelési feladatok fognak megjelenni, amelyeket az adminisztrációs rendszer „Nyilvántartás” főmenüpont Intézmények menüpontjában létrehozott működési hely(ek)hez beállítottunk.

2. Az egyes Ellátott köznevelési feladatokra besorolt tanulók/növendékek hatására a Nyilvántartás alap felületen megjelenik egy Új szűrési lehetőség, mely az adott lista szétbontását teszi lehetővé.

  • No labels