Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A rendszerben elérhető az AMI sablonok használati lehetősége az AMI modul / Növendékek adatlapja / Tantárgyak - AMI egyéni TTF fülön.

A funkció szerepe, használata:

A funkció segítségével Sablonok érhetőek el egy Művészeti Szakgimnázium és AMI által megadott értékek alapján, az AMI-k számára, ami javasolt foglalkozási csoportokat tölt be egy-egy évfolyam/hangszer/tagozat kiválasztásával, majd ezeket egyedien az intézmény személyre is szabhatja, azonban használata nem kötelező. Az egyedi értékek módosítása a lap tetején található (Tantárgyak mentése) gomb segítségével valósítható meg.

A mezőt lenyitva akár a görgetés segítségével, akár az első sorban a hangszer nevét begépelve lehet keresni a sablonok között.

A sablonként elérhető minta "tantervek" használata nem kötelező, amennyiben a sablon részei felelnek csak meg, vagy attól teljesen függetlenül szeretne létrehozni Növendéki beállításokat, a sablon betöltése után a felesleges sorokat ki tudják törölni, ha a sablonok betöltése nem szükséges.

A sablon betöltéséhez szükséges kiválasztani az adott sablonsort, majd a  (Sablon betöltése) gomb használatával a felületen megjelennek annak értékei.

Az egyes sorok végén található  (Törlés) gomb segítségével még a mentés előtt eltávolíthatóak a nem kíván TTF sorok.

A CSOPORTOS szekcióban az Osztály/csoport oszlopban kiválasztható a Növendék AMI-s osztály/csoportjai, illetve az EGYÉNI szekcióban az adott osztályhoz kapcsolódó osztálybontott csoportjai. Az összes, szükséges, kitölteni kívánt érték meghatározását követően a felső sorban lévő (Tantárgyak mentése) gomb segítségével rögzíthetőek, aminek hatására az itt beállított érték sorok a TTF-ben is létrejönnek, amennyiben még nem szerepelnek ott ezekkel az adatokkal, valamint az itt szereplő Tantárgyak is létrejönnek az Intézmény Tantárgyak menüpontjában, amennyiben még nem voltak ott rögzítve. Ezzel párhuzamosan a visszatérő felület már nem narancssárga kiemeléssel jelenik meg.

Lap alján lévő mentés gomb a Tantárgyak fül értékeire nem vonatkozik!

Amennyiben módosításokat végeznek a Tantárgyak fülön, de az alsó, "Mentés" gombot nyomják meg, akkor a rendszer egy figyelmeztetést ad, mi szerint a végzett módosításokat nem fogja elmenteni, mert ehhez először a  gombot kell használni!Gyorsan szeretne megismerkedni a funkció használatával? 

A funkciót bemutató videó megtekinthető az alábbi aloldalon.

  • No labels