Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Digitális  Kollaborációs Térben találkozhat olyan dolgokkal, amelyek a KRÉTA rendszerből már ismerősek lehetnek (pl. házi feladatok), de ezek is sok újdonsággal egészültek ki. És természetesen vannak új funkciók is amelyeket most ismerhet meg! Az egyes funkciók megismeréséhez kattintson a megfelelő funkcióra és olvassa el a részletes leírását!

Legyen mindig naprakész! A nyitólapon a teendőim listában tudja megnézni, hogy milyen feladatai (teendői)  vannak a Digitális Kollaborációs Térben. Itt láthatja ha  a tanulók által beadott - elfogadásra, értékelésre váró - házi- vagy órai feladatokat vagy az utolsó bejelentkezése óta keletkezett új üzeneteket, beszélgetéseket.

A Digitális Kollaborációs Térben munkatereknek nevezzük a tanórákat és egyéb, tanórán kívüli foglalkozásokat. A munkaterek használata megkönnyíti a feladatai rendszerezését. A munkatereknél megnézheti a foglalkozáshoz tartozó tanórákat, feladatokat és üzenetet küldhet az osztály-, vagy csoporttagoknak. 

A tanórák funkcióval a DKT-ban levő munkaterekhez tartozó tanórákat láthatja. Megnézheti, hogy az e-naplóba rögzített tanórákhoz írt-e valaki üzenetet, mi volt a házi feladat és az órai feladat. A tanórák funkcióval egy helyen látja a  hagyományos vagy digitális órához kapcsolódó üzeneteket, feladatokat és funkciókat.

A Digitális Kollaborációs Térben is van arra lehetőség, hogy megnézze az órarendjét és a tanóráit, ugyanakkor akár innen is be tud lépni egy-egy tanórára, hogy megnézze az órához írt üzeneteket, a házi- és órai feladatokat. Arra is lehetőség van, hogy az órarendet különböző módon jelenítse meg, attól függően, hogy mit szeretne kiemelni. 

Az osztályaival és csoportjaival  az üzenőfalakon keresztül tud kommunikálni. Minden foglalkozásnak van egy saját üzenőfala ahol a diákjainak üzenhet és ezekre válaszolhatnak. További üzenőfalak kapcsolódhatnak a munkaterekhez, feladatokhoz és a tanórákhoz is, ezeket az üzeneteket azonban csak az osztály- vagy csoport tagok láthatják.

Az üzenőfalakra írt üzeneteket az osztály-, vagy csoporttagok is olvashatják. Ha a tanulónak olyan üzenetet szeretne küldeni, amit nem szeretne, hogy más is lásson, akkor használja a DKT privát beszélgetések funkcióját. Ebben a funkcióban egy kiválasztott tanulónak tud olyan üzenetet küldeni, amelyet csak az adott tanuló és ön láthat!

A KRÉTA rendszerben korábban használatos házi feladatok funkció is sok újdonsággal bővült ki a Digitális Kollaborációs Térben. Mostantól már lehetőség van a tanulók számára is a házi feladathoz fájlokat csatolni és beadni az elkészült leckéket. A házi feladatoknál mindig látható, hogy milyen állapotúak az egyes feladatok, mivel mit kell még csinálni!

Az órai feladatokat a hagyományos vagy digitális tanórákon lehet alkalmazni. Az órai feladatok esetében lehetőség van egyedi feladatokat tartalmazó feladatlapok összeállítására, a feladatok ütemezett kiküldésére. Az órai feladatoknál is mindig látható, hogy az egyes feladatokat hogyan végezte el a tanuló és akár értékelést is kaphat a végén!

A Digitális Kollaborációs Térben lehetőség van a saját profilja testreszabására. A profilban az email címet kötelezően meg kell adni. Kérjük, hogy valós e-mail címet írjon be, ha bármilyen e-mail üzenetet szeretne küldeni a rendszer, akkor biztosan eljusson önhöz a levél. Ha szeretné, akkor a profilban saját profilképet is beállíthat magának.