Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az intézményeknek az elektronikusan benyújtott jelentkezések kezelésére rendelkezésre álló felület bemutatása.

Rendszer elérése

A központi rendszerből szükséges átjelentkezni a Fenntartói Ellenőrzési Modulba a bal oldali menüsor segítségével.Intézményi rendszerből a bejelentkező felületen is kiválasztható közvetlenül az e-Jelentkezési felület elérése:


Vagy az admin felület "eJelentkezés" menüpontján keresztül:


Menüsor

A képernyő bal oldalán érhető el az e-Jelentkezési modul admin menüsora.A rendszer használatát befejezve az adatok biztonsága érdekében fontos, hogy a felület jobb felső sarkában található  gomb segítségével hagyja el a felhasználó a rendszert. Ennek hatására a felugró ablakban eldönthető, hogy az összes, adott számítógépen megnyitott/bejelentkezett KRÉTA modulból kéri e a kiléptetést a felhasználó , vagy csak az adott, e-Jelentkezési rendszer használatát szeretné befejezni .


Képzések


A Képzések menüpontban a felhasználó kezelheti a már meglévő, vagy létrehozhat új képzéseket.Meglévő képzés módosításakor megjelenik annak felülete, ahol az értékeket a felhasználó módosíthatja.

Az "Adatok" lapfülön a képzés alapadatai, jelentkezési korlátai, rövid leírása rögzíthető.


A "Jelentkezések" lapfülön megtekinthetőek az adott képzésre már beadott jelentkezések, illetve a jelentkezők státuszai is.


Az adott képzéshez közvetlenül itt is van ehetőség az a felület jelentkezést rögzíteni a gomb segítségével. Ekkor a rendszerbe már rögzített Jelentkezőket az egyes képzsekre fel lehet vinni.


 

Jelentkezők


A listában megjelenik az összes jelentkező, akit akár saját maga az on-line felületen, akár az admin oldalról a rendszerbe rögzítettek 


A lista a Beállítások menüpontban bemutatott módon szűrhető, kereshető a fejléc és az oldalsó panelek segítségével. A gomb segítségével közvetlenül is van lehetőség Jelentkezők felvitelére.

Az admin felületen történő Jelentkező rögzítési folyamat során figyelmet kell arra fordítani, hogy a jelentkező okmányaiban szereplő, pontos, hivatalos adatokat szükséges megadni a felületen.

A Jelentkező alapadatain kívül azonnal szükséges megadni az általa választott Képzés-t is.


Egy jelentkező adatlapját megnyitva a "Jelentkezések" lapfülön megtekinthető a jelentkező minden képzésre beadott jelentkezése, amikről a listás nézetben közvetlenől már itt nyomonkövethető, hogy az egyes jelentkezések milyen státuszban vannak.


Jelentkezések


A Jelentkezések menüpontba minden Jelentkező, minden beadott jelentkezése, közös felületen tekinthető meg, a táblázat fejlécében található szűrések, nézetváltások segítségével áttekinthető módon. 


Egy-egy jelentkezésre, vagy a sor eleji kijelöléssel a  gombbal többes módosítással is beállítható az egyes jelentkezsek intézményi státusza.


Beállítások

A menüpontban szabályozható a táblázatok alapértelmezett megjelenítése is.Az egyes felületeken rendelkezésre állnak egyedi beálítások, szűrési lehetőségek. 

A táblázat felett található nézetváltó segítségével a táblázat megjelenítése is személyre szabható, tartalma exportálható, vagy az eredeti állapot visszaállítható..


A táblázatok jobb oldaln található panel segítségével szabályozható, hogy a táblázatban milyen oszlopok jelenjenek meg.A táblázatok fejléceinek segítségével sorbarendezhetőek, szűrhetőek, kereshetőek a táblázatok.Ügyfélszolgálat


Az Ügyfélszolgálat menüpontban a rednszerre kapcsolatos bejelentéseket teheti meg a felhasználó.


Tudásbázis


A Tudásbázis menüpont a felhasználót átírányatja a KRÉTA rendszer központi Tudásbázis oldalára, ahol a különböző KRÉTA rendszerhez kapcsolódó modulokról talál bővebb leírásokat.


Névjegy


A felületen a rendszerrel kapcsolatos adatok tekinthetőek meg.Videótár:

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) e-Jelentkezési Modul felületét bemutató videó. A videóban bemutatásra került a KRÉTA eJelentkezés admin felülete, az egyes menüpontok, és az azokban elérhető funkciók.  • No labels