Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszer 2.94-es verziójára történt frissítéstől az alábbi funkcióváltozás történt a Szakképzési Ösztöndíj számítás kezelésében.


A Ksz/11 4-es szintű szakképző iskola közismeret nélkül és az 1/13 5-ös szintű technikum évfolyamok esetében a tanulók ágazati alapvizsga letételére kötelezettek. A sikeres ágazati alapvizsgát követően a tanuló átlép a szakirányú oktatás szakaszába.

Az ágazati alapvizsga jelölésére az alábbi lehetőségek jelennek meg az ADMIN felületen a Nyilvántartás/Tanulók/Tanulói adatok/Szakképzési juttatások fülön:

A felületen három opció közül lehet választani:

A tanuló még nem tett sikeres ágazati alapvizsgát

A tanuló sikeres ágazati alapvizsgát tett, szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyából, a megelőző tanévre vonatkozó, év végi osztályzattal nem rendelkezik, az ösztöndíj alapjának 10%-ra jogosult.

A tanuló sikeres ágazati alapvizsgát tett, a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyából, a megelőző tanévre vonatkozó, év végi átlaggal rendelkezik.

Amennyiben a rendszer az adott iskolában talál a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlagot, automatikusan megjeleníti a tanulónál.

Kérjük a rendszer által megjelenített átlagot kizárólag indokolt, dokumentumokkal (bizonyítvány) alátámasztható esetben módosítsák, mivel az az ösztöndíj számítás alapja. Hibás adat megadása esetén a tanuló számára nem megfelelő ösztöndíj kerül kiutalásra.

Amennyiben a rendszer az adott iskolában nem talál a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlagot, de az iskolának tudomása van, más intézményben, szakképzésben szerzett előző tanév végi minősítésről, az iskola a tanulmányokat igazoló dokumentumok (bizonyítvány) alapján rögzítheti azt a felületen.

Beszámítással tanulói jogviszonyban szakmai oktatásban résztvevő tanulók ösztöndíjjogosultságának jelölése:

(A rendszer csak a Beszámításos tanuló „üpipa” jelölés elhelyezését követően vizsgálja azt, hogy a tanuló, az adott iskolában rendelkezik-e a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlaggal.)

A felületen két opció közül lehet választani:

  • No labels