Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszer 2.94-es verziójára történt frissítéstől az alábbi funkcióváltozás történt a Szakképzési Ösztöndíj számítás kezelésében.


Az 1/9. 4-es szintű szakképtő iskola, 10. technikum, Ksz/11 4-es szintű szakképző iskola közismeret nélkül és az 1/13 5-ös szintű technikum évfolyamok esetében a tanulók ágazati alapvizsga letételére kötelezettek. A sikeres ágazati alapvizsgát követően a tanuló átlép a szakirányú oktatás szakaszába.

Az ágazati alapvizsga jelölésére az alábbi lehetőségek jelennek meg a Nyilvántartás/Tanulók/Tanulói adatok/Tanügy fülön:

Az ÁGAZATI ALAPVIZSGA TELJESÍTÉSE: A legördülő menü válaszai "Teljesítette/Nem teljesítette/Mentesítve előtanulmányok beszámításával" közül egy választható ki.

Az ÁGAZATI ALAPVIZSGA DÁTUMA menüpontot vagy a "Naptárfunkció" segítségével kell kiválasztani, vagy manuális rögzíthetjük a helyes dátumot.

Az ÁGAZATI ALAPVIZSGA EREDMÉNYE menüpontban a nyilak segítségével választhatjuk ki a megfelelő eredményt.

ÁGAZATI ALAPVIZSGA EREDMÉNYE % menüpontban a nyilak segítségével vagy manuális állíthatjuk be a megfelelő eredményt.

A "MENTÉS" gomb megnyomása után az adatokat rögzítettük.

Beszámítással tanulói jogviszonyban szakmai oktatásban résztvevő tanulók ösztöndíjjogosultságának jelölése:

Amennyiben a rendszer az adott iskolában talál a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlagot, automatikusan megjeleníti a tanulónál.

Kérjük a rendszer által megjelenített átlagot kizárólag indokolt, dokumentumokkal (bizonyítvány) alátámasztható esetben módosítsák, mivel az az ösztöndíj számítás alapja. Hibás adat megadása esetén a tanuló számára nem megfelelő ösztöndíj kerül kiutalásra.

Amennyiben a rendszer az adott iskolában nem talál a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlagot, de az iskolának tudomása van, más intézményben, szakképzésben szerzett előző tanév végi minősítésről, az iskola a tanulmányokat igazoló dokumentumok (bizonyítvány) alapján rögzítheti azt a felületen.

(A rendszer csak a Beszámításos tanuló „pipa” jelölés elhelyezését követően vizsgálja azt, hogy a tanuló, az adott iskolában rendelkezik-e a szakképzés keretében fennálló tanulói jogviszonyból, a megelőző tanévre vonatkozó tanév végi átlaggal.)

A felületen két opció közül lehet választani:

  • No labels