Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az alkalmazás, az eszköz alkalmazásai között található „KRÉTA Iskolaőröknek” ikonnal indítható. Az első indítást követően az Iskolaőr felhasználónak be kell jelentkeznie az alkalmazásba, hogy az alkalmazás azonosítani tudja a felhasználót és az üzenetkezelő szolgáltatás a háttérben folyamatosan figyelni tudja a beérkező üzeneteket.


Bejelentkezés

Az alkalmazásba történő bejelentkezés, a KRÉTA adminisztrátorok által rögzített belépési adatokkal lehetséges. A bejelentkező felületen - az Iskolaőr KRÉTA rendszerbe történő rögzítésekor és alkalmazott adatok módosításával is megadható - belépési adatokat szükséges megadni. A bejelentkezés gombot megelőzően a felhasználónév és a jelszó megadását követően az intézményválasztó segítségével ki kell választani azt az intézményt, ahová az Iskolaőrt rögzítették, azaz ahol az Iskolaőr a feladatát ellátja. A felhasználónév és az intézményi adat automatikusan mentésre kerülnek arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva ismételt bejelentkezés szükséges, azonban a jelszó megjegyzésének lehetőségét a felhasználó maga állíthatja be.


Az alkalmazás felülete

Az alkalmazás a bejelentkezést követő felületen jeleníti meg az üzeneteket. A képernyő felső részén olvasható az „Intézmény Neve” - ahol az Iskolaőr a feladatát ellátja -, valamint az „Iskolaőr Neve”, ami a bejelentkezett felhasználó nevét jeleníti meg. A fejléc jobb szélén található kék ikon segítségével van lehetőség az alkalmazásból kijelentkezni.

A fejléc alatt található görgethető felületen olvashatók a Tanároktól érkező üzenetek. Az üzenet szövege felett, a feladó neve és telefonszáma mellett az üzenet küldésének pontos időpontja is olvasható.

Az üzenetet küldő telefonszáma abban az esetben jelenik meg, ha a KRÉTA rendszerben rögzítésre került a Tanár telefonszáma.  Ez a telefonszám, egy érintés érzékeny felület, aminek segítségével a Tanár a látható telefonszámon felhívható.


Értesítések

A beérkező üzenetekről a háttérben folyamatosan futó Iskolaőr alkalmazás értesítéseket jelenít meg. Az értesítések más alkalmazásokhoz hasonlóan megjelennek az épp használatban lévő eszköz képernyőjén, valamit az értesítési sávban és a zárolt képernyő erre alkalmas felületén. Az értesítések segítségével megnyitható az alkalmazás, ami az üzenetek felületet jeleníti meg.

A felületen az olvasatlan üzenetek kék háttérrel jelennek meg, hogy könnyen elkülöníthetőek legyenek a korábban beérkezett üzenetektől.


  • No labels