Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az alábbi oldalon lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy a a "Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projektben és a projekt nyilvántartására szolgáló  KRÉTA Tárgyi Eszköz Ellátási és Karbantartási (röviden TESZEK) Modulban milyen feladatokat kell végrehajtani az TESZEK - Eszköz-menedzser jogosultsággal rendelkező felhasználónak. 

Gyorsan meg szeretne ismerkedni az eszközök kiosztásának ill. visszavételének műveletével? 

Ide kattintva nézze meg oktatóvideónkat, ahol bemutatjuk hogyan kell a KRÉTA TESZEK Modulban adminisztrálni az eszközök kiosztását ill. esetleges visszavételét!

A KRÉTA  TESZEK - Eszköz-menedzser jogosultság kiosztása

Az intézmény KRÉTA adminisztrátorának a regisztrációs folyamat alatt szükséges gondoskodnia arról, hogy az eszközfelelős személynek kiosztásra kerüljön a TESZEK-Eszköz-menedzser jogosultság, ez előfeltétele az eszközök kiosztásának! A jogosultság kiosztásának műveletét ide kattintva, ezen az oldalon olvashatja el ill. megtekintheti a rövid oktatóvideót is a művelet végrehajtásáról! A kiosztást megelőzően kérjük ellenőrizze, hogy az eszközfelelős személynek valóban ki van-e osztva a TESZEK - Eszköz-menedzseri jogosultság!

Fontos tudni, hogy a TESZEK modulba csak nevesített felhasználók (alkalmazottak) léphetnek be, az alapértelmezett "admin" felhasználó nem tud belépni az eszközök ügyintézésébe!

Tippek és javaslatok

A gyorsabb és hatékonyabb adminisztráció érdekében javasoljuk: a TESZEK Eszköz-menedzser jogosultsággal rendelkező felhasználónak célszerű a KRÉTA rendszerben az ADMINISZTRÁTORI jogot is - akár ideiglenesen - megadni, hogy a kiosztás során a KRÉTA rendszerben is módosíthassa az esetlegesen szükséges adatokat! 

A visszavétel adminisztrációs folyamata a KRÉTA TESZEK Modulban

Az alábbiakban lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy hogyan kell a KRÉTA TESZEK Modulban adminisztrálni a visszavételi folyamatot.

  1. Lépjen be a KRÉTA rendszerbe a saját felhasználónevével és jelszavával!

A KRÉTA TESZEK Modulba legegyszerűbben a KRÉTA rendszeren keresztül tud belépni. Lépjen be az intézményi KRÉTA rendszerébe, majd az ESZKÖZ ÜGYINTÉZÉS menüben az ÁTJELENTKEZÉS funkcióra kattintva tud belépni a TESZEK Modulba. Ha Önnek nem jelenik meg a ESZKÖZ ÜGYINTÉZÉS menü, akkor nem rendelkezik TESZEK Eszköz-menedzser jogosultsággal vagy intézményében még nem került aktiválásra a TESZEK modul.  

2. Válassza a HASZNÁLATBA ADOTT ESZKÖZÖK menüpontot!

3. Válassza ki az eszközt a megfelelő sorra kattintva, majd nyomja meg a SZERKESZTÉS funkciógombot.

4. Kattintson a VISSZAVÉTEL lapfülre, majd az Eszközt visszavevő mező melletti ikonra!

5. A felbukkanó ablakban a NÉV mezőbe az eszközt visszavevő nevét kell megadni (fehér hátterű mező) - majd kattintsunk a TÁROLÁS gombra!

6. Ezután a Visszaadás oka és a a Visszaadáshoz fűzött megjegyzés mezőket kell kitölteni. Végül nyomja meg a képernyő jobb szélén található MENTÉS funkciógombot, az adatok elmentéséhez!

A sikeres visszavételről is kapunk visszajelzést.

Ezután az eszköz már nem jelenik meg a kiosztott eszközök listájában.

Az eszköz visszavétele utáni teendők 

Az eszközök visszavételét követően A TESZEK felületére szükséges a Visszavételi dokumentum feltöltése.