Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kik lesznek a duális tanulók a rendszerben? 

A KRÉTA rendszerben azoknak a tanulóknak akik a duális képzésben vesznek részt be kell állítani a NYILVÁNTARTÁS-TANULÓK funkcióban, hogy a szakképzési munkaszerződés keretében melyik duális képzőhelyen végzik tanulmányaikat. A TANULÓI ADATOK menücsoportban a DUÁLIS TANULÓK funkcióban csak akkor jelennek meg a tanulók ha ezeket az adatokat helyesen állítottuk be. 

Fontos tudni!

A duális képzésben résztvevő tanulókat csak az iskolai KRÉTA Adminisztrátor tudja beállítani!

A KRÉTA rendszerben a NYILVÁNTARTÁS-TANULÓI ADATOK-TANULÓK funkcióban a TANÜGY lapon lehet beállítani, hogy a tanuló duális képzésben vesz részt, valamint itt lehet megadni, hogy melyik - korábban a rendszerben már létrehozott - duális képzőhelyhez tartozik! A tanuló duális szervezethez való rendelése előtt elengedhetetlen az ÚJ SZKT- SZAKMAJEGYZÉK blokk adatainak ellenőrzése.

Fontos tudni, hogy ennek a lépésnek meg kell előznie a duális tanuló duális képzőhelyhez rendelését!

A duális képzésben résztvevő tanulók adatainak beállítása a NYILVÁNTARTÁS menüben

A KRÉTA rendszerben válassza a NYILVÁNTARTÁS-TANULÓI ADATOK-TANULÓK funkcióban a TANÜGY lapot és első lépésként állítsa be a megfelelő szakképzési adatokat (ÁGAZAT, SZAKMAIRÁNY, SZAKMA)!

Kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy a szakma és szakmairány mező értékeket megfelelően érvényes adattal töltse ki, mivel a duális csoport szakma irányát illetve szakmáját az elsőként besorolt tanuló szakma/szakmajegyzék értéke alapján határozza meg a rendszer. Csak azonos szakmájú vagy szakmairányú duális tanulók sorolhatók be egy duális csoportba.

Fontos tudni!

A tanuló duális képzőhelyét csak akkor lehet beállítani ha a SZAKKÉPZÉSI MUNKASZERZŐDÉSSEL jelölőnégyzetet bekapcsoltuk!

A duális képzőhelyek megjelenítéséhez a tanügyi adatoknál a duális képzésben résztvevő tanulóknál a SZAKKÉPZÉSI MUNKASZERZŐDÉSSEL mezőt ki kell pipálni, csak ebben az esetben jelenik meg a rendszerben korábban felvett duális képzőhelyek választólistája! A DUÁLIS KÉPZŐHELY NEVE ÉS ADÓSZÁMA listából kell kiválasztani a duális tanuló duális képzőhelyét.

A MENTÉS gombra kattintva menthetjük el a tanulói adatok módosítását. 

Tipp

Ha több tanulónak szeretnék egyszerre módosítani az adatait, akkor lehetőség van a többes módosításra is! Ebben az esetben a tanulókat jelöljük ki a nevük előtt levő választónégyzettel, majd a lista felett található MÓDOSÍTÁS gombra kattintva egyszerre több tanulónak is beállíthatjuk ugyanazokat az adatokat.

Amennyiben az adatokat helyesen állítottuk be, akkor a DUÁLIS TANULÓK menüpontban megjelenik a duális képzésben résztvevő tanulók listája. 

Fontos tudni!

A DUÁLIS TANULÓK funkcióban nincs lehetőség a tanulói adatok szerkesztésére, ezen a felületen csak megtekintési lehetőség van!