Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az egyes tanulókhoz tartozó gondviselők adatait rögzíthetjük a Nyilvántartás/Tanulók menüpontban, a kiválasztott diák adatai között, a Gondviselő fülön. Ha több gondviselőt szeretnénk egyszerre rögzíteni, vagy rendelkezésünkre állnak a gondviselői adatok vagy legalább azok egy része, akkor ezt a feladatot elvégezhetjük importálással is.

Első lépésként le kell tölteni a sablon fájlt, vagy ki lehet exportálni a rendszerben levő gondviselők aktuális adatait, hogy a módosításokat, az új információkat egy Excel táblázatban adhassuk meg, melyet később vissza tudunk importálni a KRÉTA rendszerbe. Ehhez kattintsunk a  vagy az  gombra, majd mentsük el vagy nyissuk meg a megjelenő táblázatot.


A táblázat szerkezete

A táblázat szerkezetén nem szabad változtatni pl. új oszlopokat beszúrni, különben nem fogjuk tudni importálni a módosított fájlt!


 A gondviselők rögzíthető adatai

Tanulói adatok a kapcsolódó diák azonosítására:

  • Tanuló neve
  • A tanuló oktatási azonosítója
  • A tanuló osztálya

Gondviselő adatai:

 • Gondviselő neve
 • A gondviselő rokonsági kapcsolata a tanulóval
 • Gondviselő telefonszáma
 • Gondviselő email elérhetősége

Több gondviselő egyetlen tanulóhoz

Ha egy tanulóhoz több gondviselőt szeretnénk megadni, akkor a tanulói adatokban történő módosítások elkerülése érdekében a tanuló nevét tartalmazó sort jelöljük ki, majd másolás után (CTRL-C), a következő üres sor megfelelő celláját kijelölve, az egér jobb gombjára kattintva válasszuk a "Másolt cellák beszúrása" opciót.

 • A Fájl letöltése hozzáférés generálás után funkció esetén az importáláskor letöltésre kerül egy a hozzáférési adatokat tartalmazó nyomtatható PDF dokumentum.
 • A Belépési adatok kiküldése emailben funkció esetén az importáláskor a rendszer elküldi az importált felhasználóknak a belépési adatait az import dokumentumban rögzített email címekre.

Ha elvégeztük a szükséges adatok megadását, módosítását az Excel táblázatban, akkor mentsük el egy megfelelő helyre, megfelelő néven. Térjünk vissza a KRÉTA rendszerbe, és a  gombra kattintva válasszuk ki az előbb elmentett táblázatot. Kattintsunk az  gombra.


Hiba az importálás közben

Ha a rendszer nem tudja importálni a fájl, mert valamilyen hibát talált benne a feldolgozása során, akkor hibaüzenetet kapunk, amely alapján javíthatjuk a táblázatunkat, és újra megpróbálhatjuk importálni.

Gondviselők importálása


A videó bemutatja, hogy a KRÉTA  adminisztrátorai a gondviselőket a hogyan rögzíthetik a rendszerben. A megfelelő jogosultság birtokában az osztályfőnökök is rögzíthetnek gondviselőket. A rögzítéssel vagy importálással létrejönnek a gondviselői hozzáférések, amelyeket az adminisztrátorok módosíthatnak akár importálással is.