Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Livesearch
spaceKeyFAR
sizelarge
additionalpage excerpt
placeholderMegoldás keresése
typepage

Mi a funkciója a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszernek (FAR)? 

A felnőttképzésről szól 2013. évi LXXVII. törvény, továbbiakban Fktv. 20./A §. 2.bekezdés alapján a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszereként a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer szakképzési és felnőttképzési modulját kell használni. 
A felnőttképzés adatszolgáltatási rendszere az oktatási nyilvántartás szakrendszereként működik, amelyet az Fktv. 20A §. 1. bekezdése alapján

  • a felnőttképzési államigazgatási szerv e törvény szerinti nyilvántartások vezetésére, valamint a felnőttképzési államigazgatási szerv hatáskörébe tartozó feladatok ellátására,
  • a munkaerő-piaci előrejelző rendszer működéséért felelős szerv a munkaerő-piaci előrejelző rendszereként,
  • a felnőttképző a felnőttképzési tevékenységével összefüggésben jogszabályban meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére

használ.

A felnőttképzési rendszer változásait részletesen bemutató, tájékoztató dokumentum

Az alábbi linken publikálásra került a megújuló felnőttképzés részletes tájékoztatója. A tájékoztató hasznos információkat és gyakran ismétlődő kérdésekre vonatkozó válaszokat tartalmaz, amely így hasznos "kisokosa" lehet a felnőttképzőknek. A tájékoztató ide kattintva érhető el! A Felnőttképző rendszerben indítható eljárások részletes leírását ide kattintva olvashatja el!

Digitális tananyag a megújúló felnőttképzésről

A megújuló felnőttképzésről és annak átalakításáról szóló digitális tananyag egyszerű regisztrációt követően ingyenesen bárki számára elérhető. Kattintson ide a részletekért

Frissítések és újdonságok

 

A megújuló felnőttképzésről és annak átalakításáról szóló digitális tananyag egyszerű regisztrációt követően ingyenesen bárki számára elérhető. Kattintson ide a részletekért! 

 

A Tudásbázisban elérhető az Fktv. változásához kapcsolódó Gyakran Ismételt Kérdések oldal, ahol a módosult jogszabályi rendelkezések könnyebb megértésének elősegítése érdekében az alábbiakban összegyűjtöttük a jogalkalmazók részéről az ITM-hez intézett megkeresésekben jellemzően előkerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat.

Expand
titleKorábbi hírek és információk

 

Frissítésre került a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer a v1.66-os verzióra, az új funkciókról ide kattintva olvashat részleteket!

 

Frissítésre került a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer a v1.64-es verzióra, az új funkciókról ide kattintva olvashat részleteket!

 

A FAR Tudásbázisban elérhető a Gyakran Ismételt Kérdések oldal, ahol hasznos tudnivalókat és tanácsokat olvashatnak a rendszer kezeléséről!

 

Frissítésre került a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer a v1.62-es verzióra, az új funkciókról ide kattintva olvashat részleteket

!

 

Frissítésre került a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer v1.60-as verzióra.   A frissítés új funkcióiról ide kattintva olvashat részleteket!

 

A Tudásbázisunkon elérhető a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerének felhasználói útmutatója!