Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hogyan tudok belépni a KRÉTA Kollaborációs Térbe?

A KRÉTA Digitális Kollaborációs Térbe (DKT) a KRÉTA rendszeren keresztül tudsz belépni. Ha a böngészőből használod  a KRÉTA rendszert, akkora bejelentkezés után egyszerűen kattints a DKT gombra!  Ha asztali számítógépen vagy laptopon használod a KRÉTA alkalmazást, akkor a Kollaborációs Tér egy új böngészőlapon fog megnyílni.

A mobil applikációból hogyan tudom használni a Kollaborációs Teret?

A mobil applikáción keresztül is egyszerűen be tudsz lépni a Kollaborációs Térbe, ehhez első lépésként a telefonodra telepítsd a KRÉTA Tanulóknak mobil applikációt!

Fontos tudni!

A Digitális Kollaborációs Tér csak a KRÉTA Tanulóknak mobil applikációból elérhető! Ha a korábbi KRÉTA mobil applikációt használod, akkor kérünk, hogy töltsd le és telepítsd az új mobil alkalmazásunkat! Az új mobil alkalmazások számos új funkciót is tartalmaznak a DKT mellett, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy az új alkalmazásunkat használd!

Hol található a mobil alkalmazásban a Kollaborációs Tér?

Lépjél be a felhasználóneveddel és jelszavaddal a mobil applikációba,  majd az alsó menüsorban kattints a TOVÁBBIAK gomra és a menüben a KOLLABORÁCIÓS TÉR menüpontot kell kiválasztanod! Olvasd el a DKT rövid leírását, majd kattints a BELÉPÉS A KOLLABORÁCIÓS TÉRBE gombra. A mobiltelefonod megnyitja a böngésződet és automatikusan beléptet a Kollaborációs Térbe.

Sikerült belépnem, mit látok?

A belépés után a DKT nyitólapját láthatod. A megjelenítés attól függ, hogy számítógépen, táblagépen (tableten) vagy mobiltelefonon nézed a felületet. Természetesen a különböző mobiltelefonokon vagy infokommunikációs eszközökön kicsit eltérően is megjelenhetnek a felületek, de az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen megjelenési formái vannak a nyitólapnak. 

Ha a számítógépet, laptopot vagy tabletet használsz, akkor a bal oldalon látható képernyő jelenik meg. Ha mobilon használod a DKT felületét, akkor a jobb oldalon levő képet fogod látni. 


Az első belépéskor mit kell tennem? 

Ha korábban még nem léptél be a Kollaborációs Térbe, akkor az első feladatot a saját profilod beállítása lesz. Kattints a TOVÁBB A BEÁLLÍTÁSOKRA gombra vagy a ALAPBEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE szövegre. Az alapbeállításoknál az e-mail címedet kötelezően meg kell adnod és választhatsz egy profilképet is magadnak. Amíg nem adsz meg egy érvényes e-mail címet, addig nem tudod elmenteni a beállításaidat!

Ha a beírtad az e-mail címedet és kiválasztottad a profilképedet utána kattints a BEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE gombra a kép jobb felső sarkában!

Fontos tudni!

Amíg az alapbeállításokat nem adtad meg, addig nem fognak megjelenni a Digitális Kollaborációs Tér funkciói!

Miért kell megadnom az e-mail címemet?

A KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér számos olyan online szolgáltatást tartalmaz, amelynek használatához feltétlenül szükséges az e-mail cím megadása. A KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér jelenlegi és majd a későbbi fejlesztések során elérhető szolgáltatásainak zökkenőmentes használatához meg kell adnod az első belépéskor a DKT-ban használatos e-mail címedet.  Fontos, hogy minden esetben egyedi e-mail címet adjál meg!

Sikerült elmentenem a profilomat! Hogyan tovább?

Ha sikeresen elmentetted a profilodat - amelyet később bármikor megváltoztathatsz a BEÁLLÍTÁSOK funkcióban - akkor ideje megismerkedned a Digitális Kollaborációs Tér különböző funkcióival!

A felső menüsorban már meg is jelentek a legfontosabb menüpontok, amelyek segítségével használhatod a DKT alapfunkcióit. 

A menüsor jobb szélén látod a nevedet, valamint a beállításokat és a kilépés funkciót érheted el, a kis nyílra kattintva! 

A menüsorból elérheted a munkatereidet, a tanári üzenőfalakat, a házi feladatokat, az órai feladataidat, az órarendedet, továbbá a TUDÁSBÁZIS szövegre kattintva ide, a DKT tudásbázisba tudsz belépni.

Abban az esetben ha a monitorod kisebb felbontású vagy a böngészőprogram nagyítás funkcióját használod, akkor a menüsor helyén a mobil nézetben használt menügomb (ezt láthatod a jobb oldali képen)  jelenhet meg.  A Kollaborációs Tér megjelenése mindig igyekszik alkalmazkodni a használt infokommunikációs eszköz (asztali számítógép, laptop, notebook, táblagép, mobiltelefon) megjelenítési lehetőségeihez és lehetőség szerint a legoptimálisabban megjeleníteni az oldalakat. 

A menüsorban a legtöbb oldalon találsz egy keresőmezőt is, amely segítségével gyorsan tudsz szavakat, kifejezéseket vagy fogalmakat keresni az aktuális oldalon! Ebben a keresőmezőbe bármilyen kifejezést megkereshetsz az oldalon. Az egyszerűbb használat miatt a keresőmezőbe írt kifejezéseknél a kis- és nagybetűk, továbbá az ékezetes karakterek nem kerülnek megkülönböztetésre. 

Mobilon érintsd meg a bal oldalon látható funkció választó ikont!

Erre mindig figyelj oda!

Adataid és munkád biztonsága érdekében, ha befejezted a tevékenységedet a Kollaborációs Térben, akkor a KILÉPÉS funkcióval mindig lépjél ki a programból!

Videótár:

A KRÉTA DKT (Digitális Kollaborációs Tér) moduljának tanulói felületének bemutatása. A videóban a DKT elérését, valamint az alapbeállításokat tekinthetik meg a tanulók.