Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mik azok az Üzenőfalak? 

A KRÉTA Digitális Kollaborációs Térben számos kommunikációs lehetőség áll rendelkezésére, amelyek segítségével az egész osztállyal vagy csoporttal és a tanított tanulókkal is tud üzeneteket váltani. Az üzenőfalakra olyan üzeneteket írhat, amelyet az egész osztály vagy csoport láthat és ott válaszolhatnak. Az üzenőfalak kapcsolódhatnak diákokhoz, munkaterekhez, tanórákhoz, de akár feladatokhoz is. A továbbiakban áttekintjük, hogy milyen üzenőfalak vannak a DKT-ban. 

Milyen üzenőfalak vannak? 

Az üzenőfalaknak többféle típusa is van a Kollaborációs Térben, de működésük minden esetben hasonló, üzeneteket tud írni ide és olvashatja a mások által írt üzeneteket.

Az üzenőfalak két fő csoportba oszthatók:

  1. A tanári üzenőfalakra írt üzeneteket a tanár és az összes általa tanított diák olvashatja és írhat ide.

  2. munkaterekhez,a tanórákhoz, a házi feladatokhoz és az órai feladatokhoz is tartoznak üzenőfalak. Az oda írt üzeneteket csak a tanár, valamint az osztály-, vagy csoporttagok olvashatják és csak ők írhatnak ezekre az üzenőfalakra. 

Az üzenőfalak mellett a Kollaborációs Térben kezdeményezhet tanulóival privát beszélgetéseket is, amelyeket csak ön és diákja láthat!

Mikor írjak üzenetet a tanári üzenőfalra?

A tanári üzenőfalakon minden tanított diáknak írhat üzeneteket, de fontos tudnia, hogy ezeket az üzeneteket minden tanított tanuló láthatja! A tanári üzenőfalak elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a tanárok egyszerűen és gyorsan üzenhetnek az összes általuk tanított diáknak. Abban az esetben, ha olyan üzenetet akar írni, amelyet csak az osztály-, vagy csoporttagokkal szeretne megosztani, akkor inkább a munkaterei vagy tanórái üzenőfalán írjon üzenetet!

Hogyan tudom megnézni a tanári üzenőfalamat? 

A saját tanári üzenőfalát a felső sorban található ÜZENŐFAL menüpontra kattintva tudja megnézni! 

Ki láthatja a tanári üzenőfalra írt üzenetemet?

A tanári üzenőfalra írt üzeneteket a pedagógus által tanított összes diák láthatja! Abban az esetben ha olyan üzenetet akar írni, amelyet csak az osztály-, vagy csoporttagokkal szeretne megosztani, akkor inkább a munkaterek üzenőfalán írjon üzenetet!

Beírtam az üzenetemet, megnyomtam az ENTER gombot is, de nem látom az üzenőfalon. Mit tegyek?

Várjon egy kicsit! A program automatikusan lekérdezi a beérkezett üzeneteket, így pár másodperc múlva biztosan megjelenik az üzenete!

Véletlenül rossz helyre írtam az üzenetemet. Hogyan tudom törölni? 

Az üzenetét az üzenet címsorának jobb szélén található ikonra  kattintva tudja törölni. A törölt üzenet teljesen el fog tűnni és az osztály- vagy csoporttagok nem is fogják látni, de a tanári felületen áthúzva és törölt jelöléssel továbbra is látható marad. 

Tudom törölni a diákok által írt üzenetet?

Igen. A diák üzenetét is az üzenet címsorának jobb szélén található ikonra  kattintva tudja törölni. A tanári felületen továbbra is látható lesz - pirossal és áthúzva - a törölt üzenet, de a tanulói felületen már nem lesz látható. 

Mit tegyek, ha csak a egy diákomnak szeretnék üzenetet küldeni?

Ha olyan üzenetet szeretne küldeni, ami csak egy diáknak szól, akkor hasznája a PRIVÁT BESZÉLGETÉS funkciót. A privát beszélgetést a tanári üzenőfalon a képernyő jobb szélén található  gombra kattintva tudja kezdeményezni.

A privát beszélgetések funkcióról ide kattintva olvashat részletes útmutatót!

Videótár

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) DKT (Digitális Kollaborációs Tér) moduljának Tanári felületének bemutatása. A videóban a DKT Üzenőfalait tekinthetik meg.