Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Milyen beállításokat lehet kezelni a DKT-ban? 

Az első lépések során be kellett állítani az e-mail címet, illetve lehetősége volt egy profilképet is választani. A felület ugyan tartalmaz beállítási lehetőségeket a Házi feladat, az Órai feladat és az Üzenőfal értékeivel kapcsolatban, azonban ezen alapértékek változtatását akkor javasoljuk, amikor az egyes felületeket és funkciókat már megismerte. A beállításokat bármikor módosíthatja, vagy vissza is állíthat a jelenleg is megjelenő alapbeállítás értékekre.

Mikor fog kapni értesítéseket az e-mail címére?

A DKT rendszer jelenleg még nem küld e-mail értesítéseket, de hamarosan lesz arra lehetőség, hogy a különböző eseményekről beállíthasson magának e-mail figyelmeztetést is. 

Hogyan tudom elmenteni a beállításokat?

Ha valamilyen  beállítást megváltoztatott, akkor a képernyő jobb felső sarkában a BEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE gombra kattintva tudja elmenteni a változásokat!

Mit nevezünk a profilbeállításoknak? 

A profilbeállítások azok a beállítási lehetőségek, amelyek alapértelmezetten beállításra kerülnek az üzeneteknél vagy a feladatoknál. Az egyes feladatok esetében később lehetősége lesz arra is, hogy eltérő módon állítson be egy-egy feladatot. 

Milyen beállítások vannak? 

Az alapértelmezett beállításokat a házi feladatokra, az órai feladatokra és az Üzenőfalra is megadhat.. 

Milyen beállítások vannak a házi feladatokra? 

A BEADANDÓ HÁZI FELADATOK opcióval beállíthatja, hogy a házi feladatok létrehozásakor alapértelmezetten a tanulóknak legyen lehetőségük beadni az elkészített feladataikat. Ha az opciót kikapcsolja, akkor a minden házi feladat   státusszal jön létre és a tanulók ezekhez a feladatokhoz nem tudnak házi feladatot beadni. 

Fontos tudni!

Ha a KRÉTA rendszerben a tanórák naplózásánál rögzíti a házi feladatot, akkor a Kollaborációs Térben - a beállításoktól függetlenül - NEM BEADANDÓ  alapértelmezett státusszal jön létre a házi feladat!

  • No labels